Havudsigt koster også for sommerhuse, men der er gode handler

 

Sommerhuse med havudsigt er blevet eftertragtetHavudsigt er eftertragtet, og der er da også noget helt særligt og beroligende over at kunne kigge ud på vandet og bølgerne. Udfordringen kan være, at det kan koste mange penge at få et hus af den ene eller den anden slags, som har udsigt til havet – også når det gælder sommerhuse.

Generelt skal man punge op med mange penge for at få et sommerhus med havudsigt, men der er muligheder, som ikke koster hele sparebøssen. Boligsiden har samlet en liste over 10 spændende sommerhuse med havudsigt for under 1 million kroner, som kan agere inspiration.

I øvrigt fortæller Birgit Daetz fra Boligsiden.dk, at der i skrivende stund er lige godt 100 sommerhuse til salg, hvor ’havudsigt’ er en del af ejendomsmæglerens beskrivelse.

Derfor er der muligheder rundt om i landet, men af naturlige årsager befinder disse sommerhuse sig jo umiddelbart omkring kysten. Ellers var det svært at få havudsigt, kan man jo sige. Dog er husene spredt godt rundt om i landet, så det skulle være muligt at finde noget tæt på ens foretrukne område.

Del op i ønsker og behov

I overvejelsesfasen af processen i at købe et sommerhus – eller alle mulige andre typer bolig egentlig – er det en rigtig god idé at overveje, hvad man godt kunne tænke sig, og hvad man har af krav. For alle er der nemlig ting, man ikke kan leve uden, og de skal selvfølgelig være til stede.

Det man godt kunne tænke sig, som ligger ud over ens krav, er kun en bonus ud over det, som skal være på plads. Derfor skal man først kigge efter sine krav, derefter sine ønsker, hvad enten det er pool, stor have, legeplads eller noget helt fjerde.

I øvrigt ville man kunne spørge ejendomsmægleren i Ørsted om et sommerhus med pool og finde et af sommerhusene på Boligsidens liste. I Ørsted på Klydevej ligger nemlig et sommerhus med en fin indendørs pool til dem, som gerne vil kunne hoppe i vandet indendørs.

En pool er et godt eksempel på noget, som for nogle vil være et krav, fordi de ikke kan lide at bade i havet, men for andre måske blot er et ønske, fordi det snarere handler om at være langt fra hverdagen for dem.

Fritidshuse er også investeringer

Fritidshuse er også investeringer

Husk på, at fritidshuse stiger og falder i værdi, ligesom fast ejendom og helsårsboliger gør det. Derfor kan man sagtens se på fritidshuse som investeringer sideløbende med, at de kan være et behageligt afbræk fra hverdagen, når det er tiltrængt.

Hvis man er gør-det-selv-typen kan man måske endda hygge sig med at gå og sætte et fritidshus eller et sommerhus i stand og på den måde så sin investering til at vokse noget hurtigere, end et eventuelt marked ellers vil gøre.

For mange vil det være en mere behagelig måde at investere sine penge, fordi man rent faktisk kan se, hvor ens penge er henne. I modsætning til aktier og obligationer, hvor ens investering er usynlig, kan man se og bruge et fritidshus.