Hårtab hos mænd – sådan behandler du det

 

haartab

Mange mænd døjer med diverse hår- og hovedbundsproblemer som for eksempel skæl i hovedbunden eller tørt hår og hovedbund. Men særligt ét hårproblem, er der rigtig mange mænd, der døjer med, og det er hårtab. Hårtab hos mænd er ofte arveligt, men kan også skyldes både stress, medicin, sygdom og hormonelle faktorer. De fleste mænd oplever før eller siden, at tindingerne bliver højere, og at håret begynder at tynde ud, jo ældre man bliver, hvilket til sidst resulterer i skaldethed.

Fordi der i dag hersker et ideal om, at vi skal holde os unge og smukke, og da hårtab i høj grad forbindes med alderdom, er hårtab for mange mænd et rigtig stort problem. Særligt, hvis du er en af dem, der oplever hårtab i en tidlig alder, kan hårtab føles som et meget invaderende problem. Heldigvis findes der nogle metoder til, hvordan du kan forebygge og behandle hårtab.

Behandling af hårtab

Hårtab er en naturlig del af det at blive ældre, og mange mænd oplever som nævnt at tabe håret på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hvis du ønsker at behandle dit hårtab, findes der dog forskellige midler, der virker mod hårtab, og som kan hjælpe med at forbedre hårtabet. På et online apotek kan du finde både håndkøbslægemidler samt en lang række af andre hårprodukter, som virker mod hårtab og hårudtynding. Her finder blandt andet Regaine Forte, som er en opløsning med stoffet Minoxidil, som hjælper med at fremme hårvæksten de steder, hvor du oplever hårtab. Behandlingen virker dog kun i den periode du bruger den, og ophører du med behandlingen, vil effekten tage af, og dit hårtab vil vende tilbage.

Hvis du ikke ønsker at bruge lægemidler, kan du også prøve ampuller fra mærket Crescina. Her fordeles indholdet i ampullerne i håret, hvormed produktet over tid virker ved at stoppe hårtabet og forebygge hårudtynding. På et online apotek finder du desuden også flere forskellige shampoo, serum og øvrige hårprodukter, der hjælper mod hårtab, stimulerer hårvæksten og styrker håret. Derudover finder du også en række kosttilskud, som også kan afhjælpe og mindske begyndende hårtab.

Der findes dermed flere gode behandlingsmuligheder mod hårtab, som kan forbedre dit hårtab. Ønsker du en mere permanent løsning, kan det dog også være en mulighed med en hårtransplantation eller en paryk, som kan give et flot og naturligt resultat, hvis ikke du ønsker at bruge en behandling til dit hår hver dag.

haartab-behandling

Forebyggelse af hårtab

Hvis du gerne vil undgå hårtab, kan det samtidig også være en god idé at forebygge hårtabet så tidligt som muligt. Det kan du gøre ved blandt andet at tage kosttilskud, hvis ikke du får tilstrækkeligt med vitaminer gennem kosten. Her kan særligt Vitamin D og Vitamin B være gode vitaminer at tage som kosttilskud, da de genopretter den hormonelle balance og balancen i hårets vækstcyklus, bidrager til en god blodcirkulation i hovedbunden samt hjælper med at give næringsstoffer og ilt til hårsækkene. Alt dette kan være med til at fremme og opretholde en normal hårvækst.

Hårtab der skyldes stress kan desuden forebygges ved at lave nogle ændringer i hverdagen, så du mindsker produktionen af stresshormonet kortisol i kroppen. Det kan du gøre ved så vidt muligt at sørge for at huske at slappe af indimellem og desuden lægge en plan for dine gøremål, så du undgår at stresse dig selv. Derudover kan daglig motion også være en god idé, da motion mindsker stress på grund af de endorfiner, som hjernen udskiller, når man dyrker motion. Ved at mindske stressniveauet i hverdagen kan du dermed forebygge stressrelateret hårtab, hvis du sætter i gang tidligt.