Hårtab er almindeligt blandt unge mænd

 

haartab-er-almindeligt-blandt-unge-maend-703Hårtab blandt unge bliver ofte set som et tabu, og det er noget man gerne vil skjule. Men faktum er, at der er mange unge mænd, der allerede fra 18-års alderen begynder at opleve hårtab.

Derfor får man hårtab

Nogle oplever, at det kun er små områder, hvor de lider af hårtab. Dette skyldes, at disse områder er særligt overfølsomme for det mandlige hormon (testosteron), vi har. Når dette er tilfældet vil hårsækkene begynde at skrumpe, indtil de er så små, at det hår, der bliver tabt, ikke erstattes – som det normalt gør. Hårsækkene er stadig i live, men produktionen af nyt hår bliver for hårdt i takt med at hårsækkene bliver mindre.

Husk at det er normalt, at man taber hår dagligt. Vi taber op mod 100 hår om dagen. Det kan lyde af meget, men det er helt normalt.

Det er forskelligt, hvornår mænd oplever hårtab, men der ses en tendens til, at hårtabet er mere aggressivt jo tidligere det begynder. Hårtab er generisk betinget, så hvis andre i din familie lider af hårtab, er der også gode odds for, at du vil opleve det før eller senere.

Hårtab – nej tak!

Det er ikke alle, der kan lide tanken om at have for høje tindinger eller med tiden blive helt skallet. Der er heldigvis håb forude! Du behøver hverken at investere i en toupé eller få foretaget en hårtransplantation. Der findes en medicins vej, som eksempelvis kan købes i håndkøb i et apotek i Aarhus.

Håndkøbsmedicinen hedder ”Regaine” og det har bremset hårtabet for helt op til 90% af brugerne. Dette må siges at være en høj succesrate. Tilmed har 25% oplevet en genvækst af håret. Dette vidundermiddel kan altså være dit bedste våben i kampen mod hårtab.

Afhængigt af hvor gammel du er, vil du måske ikke opnå den bedste effekt ved brug af Regaine. 20-30-årige, der er begyndt at lide af hårtab inden for de sidste 5 år har størst chance for at få bremset hårtabet. Det forudsætter selvfølgelig også, at du hverken er skaldet i tindingerne eller helt skaldet.

Det tager også tid, før det virker, så du må væbne dig med tålmodighed. Det kan tage helt op mod et år, før du kan se resultater. Du kan dog også kombinere behandlingen med andre midler, men tag en snak med din læge eller hudlæge, før du giver dig i kast med det.

Vitaminer kan også være din ven. Forskning har vist, at D-vitamin kan bidrage til, at der gror hår på de skaldede områder. D-vitamin kan også købes i håndkøb på apotekerne.

Skaldet er sexet

Hvis du ikke orker at tage den uendelige kamp mod hårtab op, så fortvivl ikke! Her får du 6 gode grunde til, at det er godt at være skaldet:

  1. Mange kvinder synes, at skaldede mænd er sexede.
  2. Der går også et rygte om, at skaldede mænd har et langt større sexdrive på grund af testosteron-niveauet – det er jo det vi har for meget af, hvis vi bliver skaldet.
  3. Skaldede mænd har typisk også langt mere selvtillid – eller det stråler i hvert fald mere ud af dem.
  4. Man skal ikke bekymre sig om hvorvidt håret sidder godt.
  5. Man kan også spare mange penge – tænk bare på alle de hårprodukter man ikke skal købe.
  6. Actionhelte er altid skaldede. Det gør vel også dig til en slags actionhelt?

Kendte skaldede mænd

I tvivl om det skaldede look virkelig er så godt? Så får du her en liste over kendte, skaldede mænd, som kvinderne er vilde med:

  • Jason Statham
  • Bruce Willis
  • Billy Zane
  • Vin Diesel