Har du overvejet en fremtid i militæret?

 

har-du-overvejet-en-fremtid-i-militaeret-703I Danmark er der værnepligt for alle mænd. Derfor har du sikkert modtaget en indkaldelse til Forsvarets Dag – det, der tidligere hed session – da du fyldte 18. Her blev det vurderet, hvorvidt du var egnet eller uegnet som soldat. Blev du erklæret egnet, og har du aftjent din værnepligt, har du mange uddannelsesmuligheder inden for Forsvaret.

Kæft, trit og retning

For nogen virker Forsvaret som kæft, trit og retning. I Forsvaret går man op i disciplin, så set udefra kan det virke hårdt. Men faktum er, at soldater er afhængige af hinanden. De er nødt til at kunne stole på hinanden – også selvom de ikke kender hinanden. Derfor er læringsmetoden hård.

Den hårdeste tid er for mange under værnepligten – også kendt som basisuddannelsen. Det er her, at unge mænd skal rettes ind, og her at man møder den største kulturforandring. Mange mener dog, at tiden i Forsvaret bliver lettere med tiden.

Mange muligheder

Hvis du har aftjent din værnepligt, tænker du sikkert tilbage på perioden med gode minder. Tiden i Forsvaret skaber nemlig nye venskaber, gode oplevelser og personlige udfordringer. Det er med til at danne dig som person.

Har du overvejet at fortsætte din karriere inden for Forsvaret? Når du har aftjent din værnepligt, eller taget basisuddannelsen, har du åbnet for et hav af videreuddannelsesmuligheder. Du kan for eksempel blive professionel soldat, konstabel, sergent, officer eller blive en del af specialstyrkerne.

Hvis du ikke har aftjent din værnepligt, har du måske stadig muligheden for at nå det. Ellers kan du, hvis du har taget en bachelor, få en karriere som officer eller sprogofficer.

Udstyr

Forsvaret er en mandsdomineret verden. Selvom der er kvinder, der kommer ind som værnepligtige, er hovedparten dog stadig mænd. Det kan også virke som den perfekte karriere for mænd. Her er der mulighed for at køre kampvogne, skyde med geværer og meget mere.

Alt dette udstyr skal vedligeholdes, og derfor fylder dette også en del af arbejdsdagen i Forsvaret. Hvis udstyret ikke bliver vedligeholdt, så opstår der risici for, at det ikke virker, når det skal bruges. Særligt i krigsområder er det altafgørende, at udstyret virker som det skal, da man ikke her har mulighed for at trække sig til siden og løse problemet.

Udstyret skal kunne bruges i alt slags vejr, og netop de skiftende vejrforhold gør vedligeholdelsen vigtigt. Selvfølgelig skal udstyret renses, når det er blevet brugt. Dette forlænger også udstyrets levetid. Men hvad så, når udstyret opbevares i en lagerhal?

Fugt er et problem for militærudstyr

Opbevaring af militærudstyr, hvad enten det er tøj, våben, ammunition, maskiner m.m., bliver ofte opbevaret i en lagerhal. Lagerhaller er normalt ikke kendt for at have de bedste forhold, men i Forsvaret er det altafgørende, at der er tørre forhold, så udstyr ikke ruster eller på anden måde tager skade af fugt eller kondens.

Dette kan afhjælpes ved hjælp af et affugtningssystem. Vedligeholdelse af udstyret bliver dermed lettere. Dette sparer samfundet for mange ressourcer, da udstyret dermed ikke skal udskiftet lige så ofte. Derudover skaber det en sikkerhed for vores soldater, som kan stole på, at udstyret virker, som det skal.