Få det maksimale ud af sporten, golfspillere

 

bliv en god golfspiller saadan herFør du bliver golfspiller, skal du gennemføre en uddannelse, så du kan få dit golfkørekort. Et uddannelsesforløb består af tre forskellige elementer: slagtræning, regelundervisning og banespil. I dette forløb lærer du om alle golfens facetter lige fra etikette på banen til handicapberegning og scorekortudfyldning. Når du har gennemgået uddannelsesforløbet, og bestået både en praktisk og teoretisk del, er du en ’rigtig’ golfspiller. Idet du indmelder dig i en golfklub, har du mulighed for at få udstedet et DGU-kort fra Dansk Golf Union.

Hvad er et DGU-kort?

saadan opnaar du et dgu-kortMange golfspillere benytter sporten til andet end socialt samvær med familie og venner. Mange laver små turneringer hver uge med deres netværk, mens andre bliver inviteret, eller inviterer forretningsforbindelser og potentielle kunder ud til et spil golf. Et DGU-kort er et kort, som Dansk Golf Union udsteder til alle medlemmer af golfklubberne rundt omkring i Danmark. Kortet giver dig mulighed for at spille på andre baner, end den du er medlem hos – både herhjemme og i udlandet. Du kan altså, med et DGU-kort, altid gæstespille de baner, som du bliver inviteret til mod betaling af greenfee.

Man kan få DGU-kortet på både fleks- eller fuldtid. På den måde tilpasses kortet den enkelte golfspillers behov. Man finder hurtigt ud af, hvor meget man kommer afsted og derved også hvilken type medlem, man skal være.

Hvordan får man det?

saadan bliver du golfspillerNår du har bestået teori- og baneprøven, kan du kun spille på den bane, som du har medlemskab til. For at få adgang til andre baner skal man som sagt have et DGU-kort. For at få kortet, skal man kunne bevise, at man har gennemført uddannelsesforløbet, og dermed har fået golfkørekortet, eller man skal kunne dokumentere sit seneste handicap i en tidligere golfklub.

Hvis du ikke er ny golfspiller, men blot har holdt et par års pause, vil du kunne få kortet igen. Det kræver dog, at du kan bevise, at du spiller på et vist niveau, og kan leve op til et bestemt handicap.

Ved at få baneprøve og DGU-kort og dermed blive en ’rigtig’ golfspiller får du altså mulighed for at udvide din horisont, når det kommer til golfbaner. Når man spiller golf, er det nemlig ikke kun socialt samvær eller networking. Det er også frisk luft, motion og ofte imponerende natur omkring banen. Hvis du har en baneprøve og et DGU-kort, har du altså mulighed for at spille et hav af gode baner i en flot natur både i Danmark og i udlandet. På den måde får du det maksimale ud af at være golfspiller. Du kan benytte golfbanen nær dig for at gøre det hele lidt mindre tidskrævende, eller du kan besøge forskellige golfbaner rundt om i landet og på ferier i udlandet, og dermed få endnu flere gode oplevelser med golfsporten.