Giv hunden og katten beskyttelse mod lopper og spar familien for kløende hud

 

Beskyt dine kæledyr mod lopper

Heldigvis er lopper ikke så udbredt, som man ser i film, der illustrerer fattige mennesker i gamle dage. Lopper er noget så irriterende, og det er ofte med dyrene, de kommer ind i vores hjem og kan irritere – det er ikke for sjov, man tit hæfter ’loppebefængt’ på ordet køter, når man er træt af en irriterende hund.

Sundhed.dk skriver, at langt de fleste – faktisk 90 procent – af loppebid på mennesker kan tilskrives fuglelopper. Som navnet antyder, holder de som regel til omkring fugle og kan findes i reder og hønsehuse, og de vil gerne op på varmblodede dyr, når solen begynder at varme om foråret og frem.

Hvis der så ikke lige er en fugl at hoppe på, kan lopperne sagtens finde på at springe på hunde og katte, og herfra kan de så hoppe videre over på mennesker. Lopperne suger blod, og det er det, der giver kløen og irritation af huden, som man selv kan mærke.

Og så er det også irriterende for dyrene, der er ramt af lopper, så det handler ikke kun om at beskytte en selv og ens familie mod lopper.

Brug Frontline eller andet til dyrene

Slip for lopper

Man kan heldigvis give noget til dyrene, som kan være med til at forhindre, at man slæber lopper med ind i sit hjem. Frontline er et af de mest kendte mærker, der laver beskyttelse mod lopper til hunde og katte, og selvom det sagtens kan være andet end Frontline, man bruger, er pointen den samme.

Behandl hunden eller katten, hvis den er blevet ramt af et loppeangreb, eller brug Frontline eller en substitut til at forhindre fremtidige angreb. Så kan du sove mere roligt – måske endda bogstaveligt talt. Loppebid kradser nemlig, så det kan være svært at falde til ro om natten.

Frontline virker ved at hæmme væksten i æggene, så de ikke når for alvor at få fat, og det samme gælder for larver og pupper. På den måde kan larver og pupper nå at dø, inden de bliver voksne og begynder at suge blod fra deres offer, og æggene når slet ikke at blive store nok til at blive irriterende for huden.

Derudover dræber midlet selvfølgelig også de voksne lopper, så hunden eller katten ikke skal gå mange uger med en masse kradsende lopper i pelsen.

Pas på i sommerhuset eller campingvognen

Camping med hund

Lopper eller snarere loppeæg kan ligge i dvale i nogle tilfælde og vente på, at omstændighederne er de rigtige. Det kan eksempelvis være i sommerhuset, hvor man ikke har været længe, hvor lopperne venter på varme, lys eller udåndingsluft, som vil vække dem fra deres søvn.

Fordi lopperne ikke behøver at bo på dyret hele tiden, er det vigtigt at gøre grundigt rent, hvis man vil af med lopperne. Behandlingen med loppemidlet er en god start, men det er ikke nok til at holde dem helt stangen for bestandig.

Som regel kan man se lopperne med det blotte øje, i hvert fald når de er voksne, men æggene kan være sværere at få øje på – derfor skal man bruge lidt sund fornuft og fjerne de mulige smittekilder, man kan tænke sig til.