Få et lånebevis, når du snakker med banken, inden du skal købe bolig

 

Få et lånebevis fra banken inden du køber hus

Når man skal bevæge sig ud på boligmarkedet på jagt efter et nyt sted at bo, man kan købe, er det en fordel at være bevæbnet med et lånebevis. Et lånebevis får man, når man har snakket med banken om, hvordan ens økonomi ser ud, og hvad man har af planer om fremtiden.

I og for sig er et lånebevis bare en tilkendegivelse fra bankens side af, at man kan låne op til et vist beløb, når man en gang finder et hus at bo i. Der kan godt være ting, der kan rykke lidt ved billedet, eksempelvis et hus med meget vedligehold eller meget lidt vedligehold, udgifterne til opvarmning og den slags, men det er en god vejledning.

Ikke mindst kan det give en kortere sagsbehandling, eksempelvis Nordeas lånebevis. Man har været igennem budgetmødet og godkendelsen, og derfor kan det gå hurtigere med at købe et hus. Det er smart, fordi der bliver solgt rigtig mange boliger i Danmark lige nu.

Gå til ejendomsmægleren med lånebeviset i hånden

Ejendomsmægler hjælper med at finde drømmehuset inden for dit budget

Hvis du gerne vil købe et hus, kan man få en ejendomsmægler til at hjælpe sig med at finde den rette bolig at købe. Her er det oplagt at præsentere ejendomsmægleren for lånebeviset, så vedkommende kender til budgettet.

Hvad enten man skal bruge en ejendomsmægler i Auning eller i København, er det rart for vedkommende at vide, hvad man har af elastik i forhold til prisen. Hvis man fortæller ejendomsmægleren lidt mere om ens situation, kan det også komme med i betragtningen.

Det kunne eksempelvis være, hvis man egentlig gerne ville bo tæt på byen, så kunne ejendomsmægleren med et budget vurdere, at det var en mulighed at bo lidt længere væk til gengæld med luft til en ekstra bil.

Selvfølgelig er det ikke for alle, men et lånebevis vil fortælle ejendomsmægleren – eller dig selv, hvis du selv vil stå for processen – hvor meget man kan give af. Ejendomsmægleren vil i øvrigt have den erfaring, at vedkommende har en idé om, hvor meget man kan presse prisen på et hus eller en lejlighed ned, så man slipper så billigt som muligt.

Tænk over ønsker og krav

Hvad er dit drømmehus?

Det er en god idé, når man kigger på boligmarkedet efter et nyt sted at bo, at man gør sig klart, hvad der er ønsker, og hvad der er krav. Måske kunne man godt tænke sig en swimmingpool, men den er ikke strengt nødvendig som en del af boligen. Så er det bare et ønske, og det er vigtigt at have for øje.

Selvom det lyder meget simpelt, er det en klassisk ting at glemme, særligt for førstegangskøbere. Man kan sagtens stirre sig blind på den ene eller den anden ting, som ikke er der ved en bestemt bolig, som så bliver kasseret. Måske er det, at der ikke er pool.

Det vil være ærgerligt, fordi det er uendeligt få gange, man kan få alle ting på sin ønskeseddel, når det kommer til sin bolig, så man kan lige så godt forberede sig på at indgå kompromisser.