Få styr på din IT når du skal starte ny virksomhed

 

IT-udstyrSkal du starte ny virksomhed, er der en masse ting du skal have styr på. Udover at finde på en god forretningsidé, som du kan sælge til din målgruppe, skal du i gang med at etablere din virksomhed, med alt hvad dette indebærer.

Når man starter en ny virksomhed, er der blandt andet også en masse IT, der skal være styr på. Dette gælder alt lige fra installation af IT-udstyr til etablering af ny hjemmeside, som kan være med til at markedsføre og brande virksomheden.

Herunder har vi samlet en liste over alle de IT-opgaver du skal sørge for at have sat i værk, når du skal opstarte din nye virksomhed.

Opsætning af computer og IT-udstyr

Når du skal starte din nye virksomhed, skal du først og fremmest have opsat en computer, hvorfra du kan styre alle processer. Hvis du ikke allerede har en computer, som du kan bruge, skal du ud at investere i en ny.

Her er det en god idé at overveje, hvad det er du skal bruge computeren til. Skal den primært bruges til mails og dataopbevaring, eller skal den også bruges til at skrive tekster og designe din nye hjemmeside? Når du har fundet ud af, hvad din nye computer skal bruges til, kan det gøre det lettere for dig at forhøre dig hos en computersælger for at finde den helt rette computerløsning.

Udover en ny computer bør du også overveje, om der er andet IT-udstyr, du skal have indkøbt. Det kan for eksempel være en printer, mus, tastatur, headset og lignende.

Licenser til diverse programmer

Når du har fået opsat din nye computer, skal du i gang med at købe licenser til de forskellige programmer du har brug for til at kunne drive din virksomhed. Det kan for eksempel være tekstprogrammer som Microsoft Word, billedværktøjer som Photoshop og lignende.

Sørg for at du har købt licenser til alle de nødvendige programmer du har behov for og få dem installeret på din computer, så de er klar til brug.

Opsætning af e-mail

Opsaetning af e-mail

Når du skal starte ny virksomhed, er det vigtigt, at du har oprettet en e-mail konto til din virksomhed, som dine potentielle kunder kan kontakte dig på. Her er det vigtigt, at du får lavet en e-mailadresse, der er tilknyttet dit domæne.

Du kan købe dit domæne hos et webhotel og derigennem få hosting af både dit nye website samt din e-mail. Her kan du således få lavet din nye e-mailadresse, så den stemmer overens med dit nye domænenavn.

Når du har oprettet din nye e-mail, skal du kunne tilgå dine e-mails. Dette gør du ved at købe og installere et e-mail system såsom for eksempel Microsoft Outlook på din computer. Microsoft Outlook giver dig blandt andet også mulighed for opbevaring af kontakter og kalenderstyring, og er derfor et rigtig godt e-mailprogram, som mange virksomheder benytter.

Firewall, antivirus og backup

For at beskytte din computer og dine IT-systemer er det vigtigt, at du har installeret firewall og antivirus på din computer. Derudover er det også vigtigt, at du sørger for løbende at tage backup af dine IT-systemer, så dine dokumenter og data ikke går tabt.

Der findes rigtig mange antivirusprogrammer samt backupmuligheder, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde ud af, hvilken der er den rette løsning. Her kan det derfor være en god idé at få hjælp fra et IT sikkerhedsfirma, som har erfaring med forskellige løsninger til IT-sikkerhed, og som samtidig kan hjælpe dig med at finde den rette backupløsning til dit behov.