it sikkerhedsfirma

Øg sikkerheden på din arbejdscomputer med disse 4 trin

 

 

 

Hvis du er en af dem, som arbejder hjemmefra enten helt eller delvist, skal du huske at sikre din arbejdscomputer, så den ikke udsættes for cyberangreb. Din arbejdsgiver er ansvarlig for at sikre it-sikkerheden på arbejdspladsen, men når først du tager arbejdscomputeren med hjem, står du selv med en del af ansvaret. Nyere undersøgelser viser, at 1/4 af små og mellemstore virksomheder ikke har styr på it-sikkerheden, selvom der ikke skal meget til for at løse problemet. Med blot fire tiltag kan du komme langt i forhold til at sikre din computer, dit arbejde og din virksomheds fortrolige oplysninger. Hvis ikke I har en IT-ansvarlig i virksomheden, kan I få et it sikkerhedsfirma til at stå for opsætningen og eventuelt driften af sikkerheden. I sidste ende er pengene godt givet ud, når omkostningerne opretholdes med de risici, et cyberangreb kan forårsage.

Multifaktor login

Selvom du i forvejen skal holde styr på mange adgangskoder, er et multifaktor login et must for at højne sikkerheden på din arbejdscomputer. Et multifaktor login minder meget om et NemID, hvor du skal logge ind ad to omgange med flere koder. Multifaktor login går også under navnet 2 faktor login eller 2 faktor godkendelse. Loginprocessen bliver ikke mere bøvlet, da det er en meget brugervenlig sikkerhedsløsning, som alle medarbejdere kan anvende. Husk at din adgangskode skal bestå af minimum 12 tegn og bogstaver (gerne små og store) og undgå at duplikere dine adgangskoderkoder.

Backup

Sørg for at tage backup af dit arbejde i Microsoft 365 da det ikke sker automatisk, hvilket mange fejlagtigt antager. Data og dokumenter synkroniseres automatisk, så hvis der bliver slettet noget ved en fejl, er dokumentet væk. Hvis der tages backup af hele Microsoft 365, kan mistet data reetableres. Hvis du ikke ønsker automatisk backup af dine data, er det en god ide at foretage en rutinemæssig backup flere gange ugentligt.

it sikkerhedsfirma

Firewall

En firewall er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, som sikrer din arbejdscomputer mod uønskede indtrængere såsom vira, trojanske heste eller lignende angreb. Firewalls går ind og blokerer for al skadelig trafik, som kommer i nærheden af netværket. I takt med at de IT-kriminelle bliver mere intelligente, og finder nye veje, er en klassisk firewall ikke længere nok til at holde angrebene på afstand. For at sikre din arbejdsplads bedst muligt er en firewall af typen NextGeneration nødvendig.

EDR

Udover et antivirusprogram er Endpoint Detection and Response (EDR) nødvendigt, så snart du tager din arbejdscomputer med hjem. Derhjemme er arbejdscomputeren ikke længere beskyttet af arbejdspladsens netværk, og det er her, EDR kommer ind i billedet. EDR beskytter din arbejdscomputer gennem kontinuerlige tilsyn og reagerer hurtigere end antivirus og antimalwareprogrammer. Så snart der registreres en trussel, går den ind og stopper angrebet.

 

Hvis ikke din arbejdsplads har en IT-sikkerhedspolitik, kan du tage en snak med din chef om muligheden for at udarbejde nogle klare retningslinjer. En IT-sikkerhedspolitik gør det lettere for medarbejdere at forholde sig til sikkerheden både på arbejdspladsen, og når der arbejdes hjemmefra.