Få et stabilt blodsukker med disse 6 tips

Hvis du døjer med et ustabilt og svingende blodsukker, kan du opleve humørsvingninger og træthed/uoplagthed. Derudover er et svingende og ustabilt blodsukker ofte skyld i, at flere spiser mere sukker og/eller fedtholdig mad.

Dette medfører ikke blot en usund livsstil og vægtøgning, men kan også føre til diabetes.

Hvis du derimod sørger for at have et stabilt blodsukker hele dagen, så minimerer du risikoen for at snuppe de hurtige løsninger på tanken fyldt med mange kulhydrater og meget lidt næring. Samtidig slipper du også for at være træt og uoplagt.

Hvis du vil vide, hvad du skal spise, hvis du ønsker at forbedre dit blodsukker, så læs med nedenfor, hvor vi har samlet en række tips til, hvad der er godt at spise for at holde et stabilt blodsukker.

Hvad er blodsukker?

Når vi taler om blodsukker, taler vi om mængden af glukose i blodet. Dit blodsukker stiger, efter du har indtaget mad, og falder, når du er sulten. Det skyldes, at madens indhold af sukkerstoffer bliver omdannet til blodsukker i kroppen. Både for højt eller for lavt blodsukker kan påvirke din krop, og derfor er det vigtigt at stræbe efter et stabilt blodsukker dagen igennem.

Spis regelmæssigt

Når du spiser dine måltider regelmæssigt, vil du opleve at dit blodsukker bliver mere stabilt. Det skyldes, at du jævnligt tilfører mad til kroppen, som jo bekendt er kroppens brændstof. På den måde undgår du at blive alt for sulten og træt og dermed ty til hurtige kalorier gennem sukker eller fed mad.

Drik en masse vand

Vores kroppe består af 80 % vand, og derfor er vand også noget af det, din krop har allerbedst af. Mangel på vand kan give påvirke blodsukkeret i en negativ retning, og derfor er det en god idé altid at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen.

Bevæg dig

Det er generelt en rigtig god ide at få lidt motion hver dag, men har du svingende blodsukker, er det faktisk endnu mere vigtigt. Motion er med til at få blodsukkeret til at falde. Derudover er motion med til at give mere energi, forbrænde kalorier og løfte humøret. Så kom ud og motionér, enten på den ene eller anden måde. Så længe du bevæger dig, vil det gavne din krop.

Brug kosttilskud

Chrom er et mineral og er vigtigt for vores krop, hvis vi ønsker at have en stabil blodsukkerbalance. Hvis din krop mangler chrom, kan det på længere sigt påvirke dit syn eller din levetid.

Det er dog ganske let at få chrom, hvis du ikke får nok gennem kosten. Det kan du bl.a. gøre gennem et kosttilskud. Chrom kan hjælpe dig med at stabilisere dit blodsukker, så du ikke oplever de famøse eftermiddagsdyk og humørsvingninger. Samtidig har du nemmere ved at sige fra over for søde sager, da blodsukkeret netop bliver stabilt.  På et online apotek finder du flere forskellige varianter af chrom tabletter, så du nemt har mulighed for at mindske sukkertrangen.

Spis groft og fiberrigt

Igen handler det om, at den mad du indtager skal give kroppen brændstof, så du ikke bliver sulten med det samme og svinger i blodsukker niveau. Derfor skal du vælge at spise de grove varianter af slagsen, når du kan komme til det. De både mætter mere og er langt sundere for dig. Her taler vi altså havre, rug og byg som er nogle af de bedste fuldkorn, du kan få.

Spis grove grøntsager

Ligesom du skal spise de grove varianter af brød, pasta og ris, skal du også se efter de grove grøntsager, når du kigger i grøntsagsafdelingen. Det er nemlig dem der kan være med til at give dit blodsukker en over nakken.