Er du klar til et karriereskift?

 

er-du-klar-til-et-karriereskit-703x336

Næsten hver anden voksne dansker på arbejdsmarkedet overvejer et karriereskift. Alligevel er det langt fra alle der har troen og modet til at gøre det. Ofte er det tilfældigheder, der er skyld i, at man er landet i en bestemt branche, og ofte føler man endnu ikke, at man har ramt den rette hylde på trods af mange år i branchen.

I takt med at verden er blevet mere digitaliseret er der udformet brancher som måske ikke var en mulighed, da man skulle træffe valget om karrierevej. Nogle brancher er vokset og andre er slet ikke tilstede længere. Det giver derfor meget god mening, at alle ikke har valgt rigtigt til at starte med. For at udføre et karriereskift med succes skal man dog have de rette motivationsfaktorer.

Bryd barrieren

Som alt andet i livet er det vigtigt at tro på sig selv. Når man i en sen alder vil skifte karriere vil mange sætte personlige barrierer op for dem selv. Det kan blandt andet være:

  • Manglende erfaring
  • Manglende uddannelse
  • Økonomisk usikkerhed

For at skifte karriere på en succesfuld måde skal man først og fremmest skille sig af med sine psykologiske barrierer. Det skal selvfølgelig foregå forsvarligt, men for at komme ønsket til livs bliver man nødt til at turde springe ud i det.

Derudover er det altafgørende, at det er den rette motivation der ligger bag lysten til at prøve noget nyt. Hvis man er træt af et ensformigt job eller miljøet på sin arbejdsplads, er det måske blot et nyt job i samme branche, men med andre udfordringer, man hungrer efter. Motivationen skal ligge i, at man ikke føler sig tilpas og at den branche man befinder sig i ikke længere udfordrer og inspirerer. Et sundt karriereskift skal bunde i, at man skifter til en noget, man kan mærke, at man er langt mere passioneret i. Når interessen er til stede, vil lysten, motivationen og effektiviteten ofte følge med.

Har du overvejet online synlighed?

er-du-klar-til-et-karriereskift-tekstbillede

Online markedsføring og søgemaskineoptimering er arbejdsområder, som måske ikke var en mulighed, da man tidligere i livet skulle vælge karriere. Verden er de seneste par år blevet langt mere digitaliseret, og mennesker bruger søgemaskinerne mere og mere i sin hverdag. I en branche som denne kan der ofte være brug for folk, der har flere års erfaring på arbejdsmarkedet og måske endda ledererfaring. Det er altså et godt eksempel på en branche hvori man kan skabe sig en ny karriere.

Et karriereskift kræver arbejde, og det kræver, at man er indstillet på at starte fra nul. Man skal være villig til at lære nye ting for at opnå succes i en ny og fremmed branche. I branchen der arbejder med online synlighed og søgemaskineoptimering, er der naturligvis en lang række begreber man skal stifte bekendtskab med. Det er dog en lille del af det, hvis man har interessen og gå på modet til at gå i gang.

Det er vigtigt, at man fungerer i sit professionelle liv, for at have overskud til også at fungere privat. Et karriereskift kan være sundt og resultere i fornyet energi og livsglæde. Dog burde alle karriereskift foregå gradvist, både for at få et indblik i den branche man kan se sig selv arbejde i, men også for at gøre skiftet mere økonomisk ansvarligt.