Bliv havemand i egen have og kombiner sport og fritid

 

bliv-havemand-i-egen-have-og-kombiner-sport-og-fritid-703x336

Vi er alle klar over, at det er vigtigt at spise sundt og dyrke regelmæssig motion for at kunne holde kroppen i balance. I en travl hverdag hvor karriere, familie og praktiske opgaver skal hænge sammen, er det dog ofte motionen, der bliver nedprioriteret. Derfor kan det være en god løsning at påtage sig rollen som handyman og kombinere nogle af hverdagens gøremål. For eksempel at bruge weekenderne på havearbejde. Hvis man inddrager sine børn, kan det faktisk være mange fluer med et smæk, idet havearbejde også kan bidrage til den daglige motion. Her i artiklen får du derfor 4 typer af havearbejde, der kan bidrage til din daglige motion.

Hiv ukrudt op

Ukrudt – den evige kamp. Det er der altid, og det kan være svært at overskue at gøre noget ved det. Hvis man fast beslutter sig på, at haven skal være uden ukrudt, kan det nærmest blive en uudtømmelig kilde til god motion idet ukrudtet altid kommer tilbage. Havearbejde forbindes ofte med fysisk arbejde, og der er faktisk mulighed for at forbrænde rigtig mange kalorier, når man går i gang med ukrudtet. Selvfølgelig afhængig af havens størrelse.

Slå græsset og få god samvittighed

bliv-havemand-i-egen-have-og-kombiner-sport-og-fritid-703x336

De fleste græsslåmaskiner i dag er selvkørende, og gør det fysiske arbejder i forbindelse med at slå græsset en del nemmere. Det er dog ikke udelukkende negativt at have en græsslåmaskine af ældre model. De selvdrevne maskiner kan nemlig også være en rigtig god kilde til motion. Hvis græsplænen er stor, kan man få nedlagt en del kilometer og endda med belastning. Jo længere tid det tager at få slået græsset – jo flere kalorier forbrænder man.

Er en selvdreven maskine ikke udfordrende nok, kan man i stedet benytte en håndskubber. En omgang græsslåning med en håndskubber er bestemt kategoriseret som hårdt fysisk arbejde, hvilket i den grad skinner igennem på antallet af forbrændte kalorier. 20 minutters græsslåning med en selvdreven maskine kan næsten sammenlignes med en løbetur, men giver anledning til at være i nærheden af familien og få ordnet haven imens.

Se fordelene i at rense tagrender

Særligt om efteråret trænger tagrenderne med sikkerhed til at blive renset. De fleste forbinder rensning af tagrende med et hårdt og udmattende stykke arbejder, der kræver udholdenhed eller mange pauser. Hårdt og udmattende arbejde er dog også ens betydende med forbrændte kalorier, frisk luft og god motion.

Sikkerheden bør dog være topprioritet, når tagrenderne trænger til en omgang. Derfor skal man altid huske at holde rigeligt med pauser, så koncentrationen er intakt, og arbejdspositionen ikke er dårlig i for lang tid i træk.

Klip hækken og drop løbeturen

bliv-havemand-i-egen-have-og-kombiner-sport-og-fritid-tekstbillede

Om sommeren skal hækken klippes og her er der virkelig tale om hårdt arbejde – uanset om man bruger hækkesaks eller benytter sig af en hækkeklipper med motor. Hele processen i hækkeklipning kræver ekstremt meget fysisk arbejde, da det ikke bare er selve hækkeklipningen, der skal ordnes. De afklippede hækkestykker skal nemlig også ryddes op og køres væk.

Det siges, at man forbrænder så mange kalorier, når man klipper hæk, at man kan undvære en løbetur.

Der er altså rigeligt, man kan tage sig til i haven for at kombinere nogle af hverdagens gøremål samtidig med at komme den dårlige samvittighed til livs. Hvis man nyder at motionere, men ikke er så vild med havearbejde, er det dog ingen skam at ansætte en havemand – i hvert fald i sommermånederne. På den måde kan man prioritere det, man bedst kan lide og samtidig have tid til både arbejde og familieliv.

Der findes mange virksomheder, der tilbyder hjælp til haven og havepleje eller andre praktiske gøremål i hjemmet, som man kan benytte sig af, hvis man ikke har tid, lyst eller bare gerne vil prioritere anderledes.