5 gode grunde til at vælge busturen over flyveren

 

Nogen foretrækker bussen, andre foretrækker flyverenNogle mennesker sværger til ruteflyet, når de skal udenlands, mens andre holder fast i bussen. Vi kender til gengæld alle sammen argumenterne for at vælge flyveren – det er både billigt, hurtigt og nemt – men hvad får nogen til at vælge at tage bussen på ferie?

1.     Bussen er grønnere end flyveren

At foretrække en bestemt farve på sit transportmiddel frem for en anden er måske at strække den lidt. Men, ser man bort fra, at der nok kører flere grønne busser rundt end flyvemaskiner, så er det altså mere miljøvenligt at hoppe ombord på bussen end flyveren.

En klassisk Boeing 737, som mange af os nok har fløjet med, forbruger ca. 10.000 kg. Brændstof i timen, når den flyver med 900 km/t. Der skal ikke meget til at regne ud, at det gør en bus bedre. Brændstofforbrug pr. passager er altså noget lavere for busser end for passagerfly, når man tager i betragtning, at flyets rute som regel også er længere end bussens.

2.     Busturen er mere behagelig

Med mindre man bliver køresyg af at køre i bus, er en bustur faktisk mere behagelig end en flyvetur. For selvom man er rimelig ”fri” i flyvemaskinen, mens den er i luften, så er den frihed faktisk lidt af en illusion – sidder man inderst på en 3-mandsrække er det vildt bøvlet at rejse sig for at strække benene.

Dertil kommer, at kabinepersonalet i tide og utide kører forbi med deres vogn, og når de gør det, kan man ikke komme forbi dem på gangen. Tilmed er der næsten ingen benplads i de fleste flyvemaskiner – med mindre man vælger businessclass, og selv her er den gode benplads overvurderet.

Moderne turbusser er til gengæld godt indrettet, med båse, hvor sæderne er overfor hinanden, så man sidder 4 personer og kan kigge på hinanden. Det tillader kortspil og lignende aktiviteter undervejs, ligesom der i de fleste busser er stik til opladere til diverse tablets og smartphones – man kan altså uden problemer se serier på en bustur, og børnene kan se tegnefilm.

3.     Man betaler ikke ekstra for bagagen

Prisen på flybilletter er noget af det mest uoverskuelige – og det er ikke kun de mange forskellige afgifter, der gør prisen ugennemsigtig. Hos lavprisselskaberne er prisen på flybilletten skrabet helt ind til benet, så man skal betale væsentlige ekstra summer for sin bagage, at få siddepladser sammen med sine rejsekammerater osv.

I bussen er der til gengæld god plads til bagagen, og man ser buschaufføren smide sin taske ind i bagagerummet i bussen, så man behøver heller ikke at frygte at ens bagage ender i Australien, inden man selv er landet i Malaga.

4.     Ingen turbulens på busrejsen

Noget der kan gøre folk med højde- og flyskræk endnu mere forpippede er turbulens i flere kilometers højde. Er man en lille smule betænkelig ved rejsens start, er der ikke noget til at give en dårlig start på ferien, som voldsom turbulens, når man flyver over Middelhavet. Den slags er man heldigvis fri for på busturen.

5.     Ingen ventetid i lufthavnen

Nogle (kvinder) elsker at ventetiden i lufthavnen, fordi den betyder tid til tax-free shopping. Men for mand og børn er ventetiden i lufthavnen spild af tid – vi vil bare gerne af sted på den ferie! Når den første besked om flyets forsinkelse lyder over lufthavnshøjtalerne, hopper fruen således begejstret, mens udsigten til sol og varme rykker lidt længere ud i horisonten for de andre.

Skal man bustur til sydens sol og varme, er man næsten sikker på afgang til tiden – og er man heldig, bliver man samlet op i nærheden af sit hjem.