4 tips til at spare penge som selvstændig

 

Er du en nyopstartet virksomhed eller lige sprunget ud som selvstændig, kan budgettet være lidt stramt, indtil der bliver genereret indtægter i virksomheden. Derfor er det også en god idé at spare, der hvor du kan, hvis du ikke har store beløb at bruge af.

Lad ikke tanken om manglende penge afholde dig fra at starte din egen virksomhed, for der er heldigvis flere måder at spare penge på, hvis du gerne vil være, eller lige er blevet selvstændig.

Vi har samlet 4 gode tips til, hvordan du som selvstændig kan spare penge.

Lav research

Det vigtigste, når du er en nyopstartet virksomhed er, at du laver en grundig research på alt. Hvor finder du de bedste forsikringer? Hvilken bogholder kan hjælpe til en rimelig pris, eller kender du andre i dit netværk der kan hjælpe dig med nogle af disse opgaver? Når du laver en grundig research på alt det, du skal bruge/have styr på, når du starter som selvstændig, er der større sandsynlighed for, at du kan spare penge. Det handler nemlig ikke kun om, hvem der er bedst eller billigst, men hvem der kan dække dine behov til en fornuftig pris. Så research grundigt.

Spar på kontoret

Hvis du skal ud og have dit eget kontor, med alt hvad dette indebærer af interiør og andre fornødenheder, kan det hurtig blive en dyr investering. Udover møbler, skal du også sørge for rengøring, forsikring, alarm m.m. Derfor kan du med fordel lede efter billigere alternativer, hvis du vil spare lidt penge, og du kun er dig selv. Hvis et hjemmekontor ikke fungerer for dig, hvilket klart er det billigste, så kan et kontorfællesskab være en mulighed. Her betaler du blot for lejen af kontoret, men oftest vil både vand, Varme, møbler mv. følge med i prisen, hvilket gør det attraktivt for selvstændige og freelancere. Leder du efter et kontorfællesskab i Aarhus, har Hasselager Office Space mange fine kontorer, som inkluderer de fleste faciliteter, herunder bl.a. møbler, kantine, printer, vand, varme osv. På den måde slipper du for at bruge mange penge på eget kontor og møbler. Her er det hele inkluderet. Der er desuden kort bindingsperiode, hvilket betyder, at du hurtigt kan opsige lejemålet, hvis det ikke passer til dig/din virksomhed længere.

Spar på telefonregningen

Der findes enormt mange telefonselskaber og rigtig mange af dem der tilbyder abonnementer til virksomheder er enormt dyre, fordi teleselskaberne ved, at det er nødvendigt for virksomhederne. Men er du kun dig selv i din virksomhed, er det ikke nødvendigt med et abonnement til virksomheder.

Her kan du bare bruge dit almindelige teleselskab/abonnement, så du bare kan modtage opkald og beskeder fra potentielle kunder. Når du vækster, kan du altid få et mere professionelt telesystem.

Få andre til at investere i din virksomhed

Det kræver en vis kapital at starte egen virksomhed, men dette skal ikke afskrække dig fra at gå i gang. Har du ikke pengene, så er der heldigvis flere måder at skaffe dem på. Du kan bl.a. bruge crowdfunding til at styrke virksomhedens kapital eller få en anden virksomhed til at investere i din virksomhed. Se dig om, hvad der evt. kunne være relevant for din virksomhed, hvis du mangler kapital til at fuldføre drømmen om at blive selvstændig/iværksætter.