Vælg en ejendomsmægler du har tillid til

 

find den rigtige ejendomsmaegler herNår man skal sælge sit hus, er det afgørende, at man vælger en ejendomsmægler, man har tillid til. En stor del af en bolighandel er en tillidssag, og det er vigtigt, at du føler, at du er blevet behandlet ordentligt. Det gælder både i forhold til den rette vejledning, men også når det kommer til vurderingen af huset og andre fælder, du kan komme ud for, når du skal sælge sin bolig.                                                   Derfor er det vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, der har dine ønsker og behov i centrum. Det er vigtigt at have en løbende dialog med den ejendomsmægler, du vælger at knytte til salgsprocessen. EDC Mæglergruppen – Det Runde Hus – er beliggende i Randers, og har medarbejdere, der har Dansk Ejendomsmæglerforenings tryghedsmærke. Lige netop tryghedsmærket, kan være en god indikator på, at du kan have tillid til lige præcis den ejendomsmægler.

 

Gør dit forarbejde

I de fleste større byer er der mange ejendomsmæglere om buddet. Det kan derfor være svært at finde lige netop den ejendomsmægler, der vil være den bedste løsning for dig og dit hussalg.

Det er ekstremt vigtigt, at du gør dit forarbejde, inden du udvælger din ejendomsmægler. Det er vigtigt at undersøge hvilke ejendomsmæglere, der har den største erfaring i det område, der er relevant. På den måde opnår du den mest realistiske og præcise vurdering af din bolig.

saadna finder du anmelderserneDerudover findes der i dag et hav af forskellige anmeldelsessider, hvor din lokale mægler med garanti er blevet tilfredshedsundersøgt af tidligere kunder. På den måde kan du danne dig et overblik over de mæglere, der er til rådighed i området. Ofte kan man finde information omkring antallet af solgte boliger, hvor lang tid det i gennemsnit tager at sælge en bolig, samt hvor stor en andel af de boliger, der har været til salg, der rent faktisk er blevet solgt. Derudover kan man også finde information omkring hvor stort et prisnedslag, der i gennemsnit bliver givet på de solgte boliger.

Det er altså med at finde den rette balance mellem prisnedsættelse og hurtigst solgte boliger. Det afhænger nemlig af dit behov i forbindelse med salget. Ønsker du hurtigt at komme af med din bolig, og kan acceptere en forholdsvis stor prisnedsættelse, skal du vælge den mægler, der er bedst til det. Omvendt skal du vælge en mægler, der er længere tid om at sælge boligerne, men har færre prisnedsættelser, hvis det er der, din prioritering ligger. Alt afhænger altså af dine ønsker, når du skal sælge et hus.

Gode råd

Inden du kontakter en ejendomsmægler, er der altså nogle ting, du kan gøre for at sikre dig, at du finder en, du har tillid til og en, der kan indfri dine behov.

  • Tjek internetsider og find informationer om ejendomsmæglerens salg, nøgletal og kundetilfredshed
  • Tjek klagenævnet for Ejendomsformidling
  • Rådfør dig med dit netværk
  • Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse når du skal vurdere, om du har tillid til din ejendomsmægler
  • Vær opmærksom på samarbejdsaftaler og ejerforhold i forbindelse med pengeinstitutter, realkreditinstitutter eller forsikringsselskaber
  • Undersøg om ejendomsmægleren er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening

saadan laver du en god kontraktDet er vigtigt at få aftalerne klarlagt på forhånd, så der ikke kommer overraskelser hen af vejen. Det gælder både uddelegering af opgaverne, markedsføringen af boligen samt det helt lavpraktiske som overdragelse af boligen og aflæsning af måler inden udflytning.

Det Runde Hus i Randers tilbyder, ligesom andre ejendomsmægler rundt om i landet, også køberrådgivning uden, at du nødvendigvis behøver at have sat din bolig til salg hos dem. Hvis du har en certificeret rådgiver på din side gennem hele processen, vil du lettere kunne slappe af og have tillid til, at hele handlen går, som den skal.