Skal du være far? Så skal smøgerne måske også på hylden

 

rygestop gravid

Man hører ofte, at kvinder stopper med at ryge, mens de er gravide. Rygning kan nemlig skade fosteret, hvorfor de fleste mødre omgående stopper, når de finder ud af, at de skal være mødre. Men det er ikke kun, når barnet ligger i moderens mave, at rygning kan skade det.

Ligesom alle os andre, har børn bestemt heller ikke godt af at blive udsat for passiv rygning. Derfor er det ikke kun moderen, der skal være opmærksom på sit forbrug af cigaretter, når barnet kommer til verden. Faderen kan med fordel også overveje, om det var på tide at ligge smøgerne på hylden, for at sikrer et sundt og raskt barn.

Udover at være godt for barnet, kan det også være lettere for moderen at stoppe, hvis du som far også holder op. På den måde kan I hjælpe og støtte hinanden i kampen mod røgen. Derimod kan det blive sværere for moderen at bibeholde sit rygestop, hvis du fortsætter, og hun dermed dagligt udsættes for lugten af cigaretrøg.

Stop rygning og bliv en mere nærværende far

far rygestop

For nogle rygere fungerer smøgerne beroligende. Derfor kan det være svært for dem at se, at de bliver bedre forældre af at stoppe med at ryge. For hvis de ikke kan få deres beroligende smøg, bliver de i stedet irritable og måske aggressive. Og det er vel næppe til gavn?

Det giver dog mening, hvis man ser i det større perspektiv. For selvom du må gå gennem en irritabel periode, så vil du relativt let vende dig af med smøgerne som beroligende middel. Og når det er sket, er der en lang række positive følgeeffekter, der kan være med til at gøre dig til en bedre far.

Hvis du kan kvitte smøgerne, kan du nemlig også undgå at skulle ned på gaden eller ud på terrassen flere gange om dagen. Tid du i stedet kan bruge på dit barn. Samtidig undgår du, at andre forældre ikke vil lade deres børn opholde sig i dit hjem, fordi de er bange for, at deres børn blive udsat for passiv rygning.

Rygestop kan give dig flere år med dine børn

Det er dog ikke kun din samlever og dit barn, der får glæde af, hvis du stopper med at ryge. Et rygestop vil nemlig også gavne sig selv. Ryger du eksempelvis en pakke smøger om dagen, mister du op til fem timer af dit liv – hver dag. Samtidig har du forhøjet risiko for både blodpropper og hjertesvigt.

Der er med andre ord ikke mange gode grunde til at blive ved med at ryge. Men selvom fornuften taler imod, kan det være svært at stoppe med rygning, hvis man først er kommet i gang. Heldigvis er der en lang række midler, der kan være med til at hjælpe dig af med smøgerne.

Nicorette er en af de mest almindelige produkter i kampen mod et rygestop. Derudover kan man finde en masse gode råd hos rygestop.dk, hvilket kan hjælp dig på vej mod et bedre og længere liv for dig og din familie.