Skægget er kommet for at blive – sådan passer du godt på det

 

Pleje af skæg

Det er efterhånden nogle år siden, at skægget rigtig fik sin renæssance som et modevalg hos danske mænd, men det er tydeligt at se, at det ikke bare er en fase. Skægget er kommet for at blive, og sådan er det.

Derfor er det også på sin plads at fortælle lidt om, hvordan man passer bedst på sit skæg.

Et skæg skal nemlig trimmes, passes og plejes, hvis det skal se nogenlunde ud, og når det nu er et aktivt valg at have et skæg, så er det kun klædeligt, hvis man også tager sig af det.

Skæggets kommen kan også ses på det udvalg af produkter, der efterhånden findes på markedet, som plejer og passer skægget. Sammen med hele bølgen af, at mænd også har brug for kropspleje er skægpleje blevet en god forretning for flere store og små mærker.

Hav det rigtige udstyr

Hey, er der ikke noget med, at man kan få en masse spændende udstyr af både maskinel og mere analog art til skægpleje? Jo – det kan man.

Man må selvfølgelig aldrig gå ned på udstyr, så det første tip er naturligvis at have sit udstyr i orden. Her kommer det dog lidt an på den type skæg, man gerne vil have, hvad det rigtige udstyr er.

Er man ude i et fuldskæg, kan man med fordel anskaffe sig en dedikeret skægsaks.

Saksen skal selvfølgelig være skarp og kunne håndtere de til tider lidt kradsbørstige hår, man kan have i skægget, men ellers handler det også om, hvor ens budget ligger.

Kig eventuelt hos Made4Men, der har et bredt udvalg på tværs af pris.

Er man mere til de klassiske skægstubbe, skal man måske snarere kigge efter en trimmer, og her er udvalget også meget stort. Et hurtigt kig hos eksempelvis Elgiganten viser, at der er rigeligt at vælge imellem, og man må finde den, der passer ens eget brug bedst.

Dit skæg skal plejes og nurses

Skægolie

Når man nu bruger tid på at trimme og måske endda forme i fuldskæggenes tilfælde, så skal skægget også se godt ud. Og det skal føles godt, for ellers kan man blive træt af det.

Heldigvis er vi i Danmark ganske gode til at lave plejeprodukter, og et af de mærker, der gør det godt og får positiv omtale er Ecooking. Produkterne er næsten alle 100 procent veganske, og de er meget effektive.

Ecooking har flere produkter, der er specifikt henvendt mænd og skægget, som eksempelvis deres skæg- og kropsolie, men der er en lang række af Ecookings produkter, der kan pleje ansigtet og skægget – også selvom de ikke har ’men’ i titlen.

Vær klar over, hvad det signalerer

Forskellige skæg signalerer forskellige ting, og det skal man have sig for øje. Et stort, busket fuldskæg signalerer ikke nødvendigvis den store forretningsstrategiske forståelse, ligesom et velplejet og velfriseret skæg ikke nødvendigvis signalerer vild og uhæmmet kreativitet.

Selvfølgelig er der undtagelser, og synet kan bedrage og alt det, men ens udseende sender bare et signal, som er en stor del af førstehåndsindtrykket.

Derfor skal man selvfølgelig også gøre sig det klar, hvad man signalerer med sit skæg.

Hvis det er muligt, er det også en god ide at klæde sig efter sit skæg, men det er stof til en helt anden artikel.