Sådan vælger du en ejendomsmægler, du har tillid til

 

Det er vigtigt at have tillid til sin ejendomsmægler

Når man skal sælge sin bolig, er der for de fleste rigtig mange penge på spil. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at man samarbejder med en ejendomsmægler, der har rent mel i posen, og det er vigtigt, at man føler, at man har tillid til personen.

Det kræver nemlig tillid, når man skal sælge din bolig. Man skal som sælger have tillid til, at salgsprisen bliver sat korrekt, at man betaler for det, som man får og endda så meget tillid, at man lader mægleren opholde sig alene i ens bolig.

Det kan være svært at vurdere, hvorvidt en ejendomsmægler er reel og til at stole på, men der er dog nogle alarmklokker, der burde ringe, hvis man oplever forskellige ting. Man bør derfor, inden man vælger ejendomsmægler, spørger sig selv om nedenstående spørgsmål:

1. Hvad synes de andre?

Undersøg en ejendomsmæglers ry før du vælgerVi er i dag så privilegerede, at der findes mange forskellige sider, hvor tidligere kunder kan anmelde virksomheder. Det kan både ske på Facebook og Google, men også gennem deciderede anmeldelsessider som for eksempel Trustpilot.

Det kan derfor være en god idé at tjekke op på, hvilke oplevelser tidligere kunder har haft med virksomheden eller den konkrete ejendomsmægler.

Man skal dog ikke lade sig skramme af en enkel dårlig anmeldelse, men er der flere bør alarmklokkerne helt sikker begyndt at bimle og bamle.

2. Svinger I?

Man skal dog ikke kun blot placere sit valg af ejendomsmægler på andres skrækhistorier. Det er nemlig også vigtigt at mærke efter, om man har kemi. Ofte kan mavefornemmelsen fortælle en del om hvorvidt et samarbejde skal igangsættes.

Hvis man som sælger ikke føler, at man har hverken kemi eller tillid til mægleren, er der stor chance for, at den potentielle køber heller ikke har det, og så bliver boligen i hvert fald slet ikke solgt.

3. Er liggetiden lang?

Kig på mæglerens liggetiderHvis en given mægler generelt har lange salgstider på deres udbudte boliger, bør man også tænke sig om en ekstra gang, før man slår til som sælger.

En lang liggetid kan nemlig være et udtryk for, at ejendomsmægleren ikke gør sit arbejde godt nok eller at mægleren tager for mange opgaver på sin kappe.

Liggetiden hænger ofte sammen med prisen på boligen. Sættes salgsprisen for billigt vil liggetiden ofte være kort, mens en for høj salgspris gør liggetiden længere. Det er altså ikke altid positivt, hvis liggetiden er kort, så det handler om at finde balancen hos sin mægler.

Det er, som nævnt, vigtigt at have kemi, men tallene lyver ikke. Det er vigtigt at vælge en ejendomsmægler, som man har tillid til og eventuelt en, som man har fået anbefalet af nogle man stoler på.

4. Er han lokalt kendt?

Derudover er det også vigtigt at vælge en ejendomsmægler, der er kendt i lokalområdet, da det giver de bedste forudsætninger for at fastsætte den rigtige salgspris.

Endeligt kan det være en fordel at vælge en ejendomsmægler, som er specialiseret eller som minimum har erfaring med at sælge det type ejendom, som man gerne vil have solgt. Som eksempel kan nævnes Det Runde Hus, som er en ejendomsmægler i Randers, der har en landbrugsafdeling.

Denne ejendomsmægler i Randers har altså ejendomsmæglere ansat, der er specialiseret inden for landbrugsejendomme, og de vil derfor kunne fastsætte den helt rigtige pris til markedet.

Det handler altså om at følge sin mavefornemmelse, tjekke tallene og samtidig vælge en ejendomsmægler som har erfaring.