Sådan kommer du i gang med golf
For mange virker golf som en kedelig og tidskrævende pensionistsport med alt for mange regler og normer. Men faktisk er golf en sjælden form for sport, hvor alle kan spille mod hinanden på tværs af køn, alder og niveau. Man kan altså være social med både familie, venner og forretningsforbindelser, når man er på golfbanen. Nogle bruger det som en slags afstresning og andre for at få sin daglige motion. Golf er nemt at blive bidt af, og hvis du også gerne vil prøve det af, kommer der her nogle ting, du skal vide.
Normer på golfbanen
- Vis hensyn
For at alle spillere på banen kan få det maksimale ud af deres spil, er det vigtigt at vise hensyn. Man skal ikke forstyrre andre spillere, når de er i færd med deres slag. Derudover skal man også huske at holde afstand til andre spillere, for at give dem ro til at kunne slå et godt slag. Hele princippet omkring normer på golfbanen er bygget på at tage hensyn til andre spillere.
- Vær ærlig
På en golfrunde udfylder man selv scorekort, og medspillere agerer vidner. Der er altså ingen dommer til stede, og derfor er det vigtigt, at man er oprigtig, og spiller efter reglerne. Når man navigerer rundt på golfbanen, er man høflig, og alt foregår i en god sportslig ånd – også hvis man er en dårlig taber.
- Spil i det rette tempo
Når man spiller golf, går der ofte flere på banen på samme tid. Derfor er det vigtigt, at man holder sig i et raskt tempo, så spillere bagved ikke skal vente for længe. Hvis man kommer bagud, og holdet bagved venter ofte, er det en almindelig norm på golfbanen at lukke dem igennem.
- Vær god ved banen
Der bliver lagt meget tid og mange kræfter i at holde banen så pæn som muligt. Derfor er det vigtigt, at spillerne gør det samme. Man skal udjævne bunkeren, så der ikke er nogle fodspor eller andet at se, og træde det græs ned, som er opslået i forbindelse med slaget. Dette er igen at tage hensyn til de spillere, der skal bruge banen næste gang.
Praktisk
Hos mange golfklubber landet over har man mulighed for et prøvemedlemskab. Her kan man få adgang til golflektioner og til alle banens faciliteter, mens man finder ud af, om man vil videre i forløbet. Hvis man beslutter sig for det, skal man indgå i en slags uddannelse, som tager omkring 3 måneder. På uddannelsen lærer du alt det nødvendige for at komme i gang med at spille golf. Det omhandler både regler, etikette og vejledning om handicapsystemet. Når man har gennemført kurset og bestået både en teoretisk og praktisk prøve, kan man gå i gang med at spille.
DGU-kort
Et DGU-kort er et certifikat på, at du er golfspiller, og giver dig samtidig adgang til andre baner. På den måde kan du gæstespille andre golfbaner, hvis du betaler greenfee. Der findes både fleks- og fuldtids medlemskaber, og dit DGU-kort afhænger også af dette. Så selvom DGU-kortet købes, har man ikke ubegrænset adgang til banen, hvis man kun er fleks-medlem.