Husk nu at bruge solcreme, og ikke dem der er fyldt med kemi

 

Brug solcreme uden kemikalier

Ja, det er omkring 1000 grader udenfor, og derfor kan man godt få lyst til at gå rundt i så godt som ingenting. Så kan man også arbejde på sin tan, og de mere trænede mænd kan finde på at spankulere rundt i bar overkrop – det nogle kalder bar kasse eller bar kas’, hvis man vil være ung med de unge.

Man kan skrive stolpe op og stolpe ned om, om det er god stil at gå rundt uden en trøje på, men det er ikke lige fokus for denne artikel.

Her fokuserer vi på, at vi helt generelt ikke er specielt gode til at bruge solcreme, selvom det er en fremragende ide, og nærmere bestemt at bruge den rigtige solcreme. Især mænd kan åbenbart ikke tage sig sammen om at tage solcreme på.

Her er en lille reminder om, at man skal tage solcreme på, når man skal ud i solen, og man skal tage solcreme på flere gange, hvis man skal være ude i solen længe. Men pas på med hvilken en, du vælger.

Solcreme er ikke bare solcreme – der er kemi i det hele

Vi ved jo godt, at der er kemi i alle mulige cremer og i så godt som alt, vi beskæftiger os med. Det springende punkt er, om det er potentielt skadelig kemi, der er tale om. I forbindelse med solcreme, skal cremen jo smøres på kroppen, og den kommer altså i nærkontakt med vores hud.

En god og nem måde at finde ud af, om ens solcreme indeholder potentielt skadelig kemi er med appen Kemiluppen. Den er udviklet af Forbrugerrådet TÆNK, og kan fås til både Android og iOS.

Med appen kan du tage et billede af et produkt, du gerne vil have tjekket for kemi, og hvis det er i Forbrugerrådets database, får du en vurdering af produktet. Der bliver vurderet ud fra en række parametre, og så får man en karakter på enten A, B eller C.

Kigger man eksempelvis på Stay outside fra Beauté Pacifique, kan man se, at der dukker en grøn kolbe med et A op, fordi produktet er uden parfume, potentielt hormonforstyrrende stoffer og flere andre ting. Good for you, Beauté Pacifique!

Scanner man derimod Coola Classic Sunscreen, dukker der en sort kolbe med et C op. Det er fordi, cremen indeholder parfume og potentielt hormonforstyrrende stoffer og flere knapt så heldige ting.

Gå væk fra den skadelige kemi – du ved det jo godt

Taenk kemikalier

De fleste mænd ved godt, at man egentlig burde det ene og det andet. Eksempelvis ved at vælge solcremen fra Beauté Pacifique i eksemplet ovenfor, fordi det er Beauté Pacifique-produktet, der er sundest for en selv.

Udfordringen er, at der er langt fra viden om, at man bør gøre et eller andet, til det rent faktisk sker. Vi bør også spise mindre kød, bevæge os mere, tage offentlig transport og al den slags.

Ofte ligger denne slags ting mænd mindre på sinde, og derfor er det på plads med en opfordring til at få gjort noget ved det.

Når vi godt ved, at det er bedre for os selv og vores miljø at vælge den rigtige creme, bil, mad, hvad det måtte være, så gør det lige, ikke? Godt så.