Drømmer du om at arbejde med og hjælpe andre mennesker?

 

 

Der er mange forskellige jobs, hvis omdrejningspunkt er mennesker. Blandt de jobs, man oftest associerer med at hjælpe andre, er sygeplejerske, læge, sosu-assistent og -hjælper samt psykolog. Der findes naturligvis mange andre jobs, hvor det også handler om at arbejde med og hjælpe andre mennesker.

Et job og fag, der ofte bliver overset i denne diskussion, er hypnoterapeut. Hypnoterapi er en behandlingsform, som ikke har fået samme status som andre behandlingsformer, men det er en skam. Flere undersøgelser har vist, at hypnose og hypnoterapi kan gøre en stor forskel mod et eller flere udvalgte fokusområder.

Tag en hypnoseuddannelse

For at blive hypnoterapeut, skal man gennemføre en hypnoseuddannelse. Der findes en række forskellige hypnoseuddannelser, men særligt den hypnoseuddannelse, der hedder 5-PATH® er et populært valg. Denne uddannelse er internationalt anerkendt, og er en uddannelse, der kombinerer teknikkerne fra hypnose og hypnoterapi. Uddannelsens varighed afhænger af, hvor uddannelsen tages, men ofte kan den gennemføres på 6 weekender.

Mange tror fejlagtigt, at man skal have nogle specielle evner, for at kunne hypnotisere andre og arbejde med hypnose. Det er dog ikke tilfældet. Så længe man har interessen og lysten til at lære det, kan alle lære det. Det er dog ikke alle, der er lige modtagelige overfor hypnose, men så længe man har et åbent sind overfor det, vil man gennem hypnosen kunne hjælpe.

Hvad kan en hypnoterapeut hjælpe med?

Hypnoterapi

En hypnoterapeut arbejder gennem hypnose på at ændre gamle vaner og ”programmeringer” i sindet. Ofte har ens tidligere oplevelser været med til at forme, hvordan man agerer i forskellige situationer, og man får derfor nogle vaner – gode som dårlige. Som hypnoterapeut arbejder man med sindet, og man arbejder med at finde frem til årsagen til, at klienten gør som han/hun gør.

Man kan altså sige, at hypnoterapi er årsagsbehandlende. Derfor kan hypnoterapi også anvendes inden for mange områder; angst, fobier, vaneændringer og meget mere.

Mest kendt er det måske, at hypnoterapi kan anvendes til at overkomme sin præstationsangst eller eksamensangst. Angsten i disse situationer er nemlig oftest forbundet med en dårlig oplevelse, som man derfor er bange – eller direkte angst – for at opleve igen.

Hypnoterapi kan også anvendes, hvis en person ønsker at ændre sine vaner. Det kan være, at man vil stoppe med at ryge, eller at man vil spise mindre (og dermed tabe sig). Dette bunder i nogle vaner, der kan være svære at bryde ellers, men ved hjælp af hypnoterapien, kan man finde frem til den årsag, der ligger bag den dårlige vane – og dermed også forsøge at ændre den eller erstatte den med noget andet. Man kan sige, at man vil omprogrammere sindet til de nye vaner.

Som hypnoterapeut kan man altså hjælpe sine klienter med at opnå nogle mål, som de måske ikke troede var mulige. Alt sammen sker på baggrund af, hvordan du guider klienten gennem sit sind til at finde frem til den rette årsag – og derfra ændre på følelsen eller oplevelsen.