Din guide til den ultimative bilrengøring

 

Find tips til rengøring af bilen

Efter vinterens slud og salt på vejene trænger bilerne ofte til en rengøring både ude og inde. Rengøring af biler er ikke kun vigtigt for udseendet, men har også stor betydning for indeklimaet i bilen. Det er lige netop derfor, at det er vigtigt at prioritere rengøring både indvendigt og udvendigt.

Der findes mange virksomheder over hele landet, som arbejder med klargøring af biler, og man får dermed muligheden for at få forårsrengøringen af bilen foretaget af en professionel. Man kan dog også kaste sig ud i rengøringen selv. Derfor får du her en guide og en tjekliste over, hvad du skal huske, når bilen skal rengøres.

Indvendig rengøring

Indvendig rengøring er mindst lige så vigtig som udvendigMange mennesker bruger rigtig meget tid i deres bil. Det er derfor vigtigt, at indeklimaet er i top, så det er sundt at opholde sig i bilen. Hvis en bil ikke får den nødvendige rengøring indvendigt, kan den være fyldt med sundhedsskadelige bakterier, og der kan i værste tilfælde opstå skimmelsvamp.

Det første man skal gøre, når man rengøre sin bil indvendigt er at tømme hele bilen for det affald, der ofte kan hobe sig op over tid. Tjek både handskerum, bagagerum og eventuelle sædelommer, så man er sikker på at få det hele med.

Dernæst skal bilen tømmes for alt inventar som for eksempel manualer, papir, reservedæk og vinduesskrabere. Det er nemlig altid nemmere at rengøre en bil, når den er helt tømt for både affald og løst inventar.

Når bilen er gjort klar til selve rengøringen, starter man først og fremmest med at støvsuge. En grundig støvsugning er en forudsætning for, at bilen bliver ren. For at få det hele med, skal man støvsuge både bilens bund, sæder, bagagerum osv. Det er også en god idé at fjerne gulvmåtterne, så der kan støvsuges under dem.

Gulvmåtterne trænger ofte til en rengøring efter vinteren. Man har nemlig ofte slæbt skidt og salt ind i bilen, og her er gulvmåtterne ofte det helt store offer. Man kan ofte vaske gulvmåtterne af med helt almindelig sæbe som for eksempel opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel. Når man har skrubbet måtterne, og skidtet er væk, er det en god idé at skylle dem med vand og lade dem tørre helt, inden man placerer dem i bilen igen.

Endeligt bør man ligeledes vaske instrumentbræt, ret og andre overflader med sæbevand. Det er nemlig ikke altid, at man med støvsugningen kan få det hele med.

Udvendig pleje

Udvendig vask af bilen er godtBilens ydre bærer ofte præg af vinteren. Selvom man har vasket sin bil løbende henover vinteren, trænger den ofte til en ordentlig omgang, når foråret så småt melder sin ankomst.

En grundig vask af bilens ydre er derfor en god måde at byde foråret velkommen på. Derudover kan man med fordel også vaske og rense sine alufælge, da der ofte er meget salt og skidt på dem efter de mange kilometer på saltede og smattede veje.

Det kan være en god fordel at kontakte en professionel klargøre, hvis man vil gøre noget ekstra for sin bil. Der findes mange forskellige virksomheder landet over, som tilbyder klargøring af biler. De kan blandt andet hjælpe med:

  • Vask af motorrum
  • Fjerne rust
  • Slibe og polere forlygter

Derudover kan man i samme omgang også få foretaget kosmetiske reparationer, der kan hjælpe med at udbedre eventuelle buler, som er kommet til henover vinteren.

Bilens lak kan desuden have taget skade henover vinteren, og det kan derfor være en god idé at få foretaget en lakforsegling af professionelle, hvis behovet for det er til stede.

Når man passer godt på sin bil både indvendigt og udvendigt, vil man opleve, at den holder sig bedre. Derudover kan en grundig rengøring indvendigt og den rigtige pleje udvendig gøre, at bilen føles og dufter som ny – selv efter en hård, kold og saltet vinter.