Derfor virker Treo så godt mod tømmermændene
Der er cirka lige så mange kure mod tømmermænd, som der findes mennesker på planeten. Tømmermændskure er for mange lidt som jordbajere – det kræver tid at finde den helt rigtige dybde eller opskrift.
Alligevel er der mange, der sværger til Treo. Brusetabletten, som egentlig er en hovedpinepille, men som også har fundet vejen til bekæmpelse af tømmermænd.
Det er jo egentlig naturligt nok, når nu en stor del af tømmermændene er, at man har ’ondt i håret’.
Treo har bare en anden hemmelig ingrediens i forhold til andre hovedpinepiller eller -tabletter. Og egentlig er det slet ikke en hemmelig ingrediens, for de skilter endda med det på pakkerne – Treo indeholder nemlig koffein.
Vi kender det fra kaffen
Koffein er – hvis vi lige skal have alle med – en af grundpillerne i kaffe. Mange har simpelthen følelsen af, at deres hverdag ikke kan fungere, hvis de ikke får deres kaffe.
En del af det handler om, at kroppen er vant til at få et skud koffein, som kaffen indeholder en vis mængde af. Koffein virker nemlig opkvikkende.
Sådan forholder det sig også med Treo, som altså indeholder lidt koffein, der lige kan få vækket dig efter en hård nat.
Det er i øvrigt også tit koffein, der er den vigtige del af energidrikke – hvis man pillede det ud, ville der ikke være meget energi over drikken.
Treo-kombinationen gør forskellen
Som nævnt tidligere er der millioner af forskellige kure mod tømmermænd – hvis ikke flere. Nogle kan have forskellige kure alt efter typen af alkohol, der blev indtaget aftenen før. En ting til øl, en anden ting til vin, en tredje ting til drinks.
Derfor kan der selvfølgelig godt være en effekt af andre metoder – man kan bilde sin krop meget ind – men Treo-kombinationen er for mange en vinder.
Og kombinationen er lige præcis det, der giver den gode virkning.
Acetylsalicylsyre hjælper mod lette til moderate smerter, og på den måde bliver (noget af) ubehaget ved tømmermændene fjernet. Koffeinen virker opkvikkende, når det bliver optaget i kroppen, og dermed får man også en følelse af at blive mere vågen.
Man føler altså, at man kommer hurtigere til hægterne efter nattens eskapader.
Tømmermændene – stadig (lidt) et mysterium
Det er faktisk ikke helt klarlagt, hvorfor man egentlig får tømmermænd. Jovist, vi ved godt, at alkohol ikke er noget, sundhedsfanatikere sværger til, men videnskaben er faktisk ikke helt sikker på, hvilke mekanismer, der gør, at man får det skidt dagen efter.
Selvfølgelig er der nogle bud på, hvad der forårsager tømmermændenes indtog, også set på et lidt mere biologisk niveau.
Alkohol virker eksempelvis vanddrivende, og derfor kan kroppen opleve at være dehydreret, når man har været et smut i byen. Det skyldes, at alkohol hæmmer et hormon, som stimulerer optagelsen af væske i nyrerne, for at være helt præcis.
Symptomer på dehydrering er sådan noget som tørst, mathed, svimmelhed og hovedpine – lyder det bekendt på nogen måde?
Selvom alkohol kan virke beroligende, og man kan blive helt søvnig, når man er fuld, er det ikke godt for søvnen. Man sover ofte kortere og ikke lige så godt, når man har drukket, og REM-søvnen er mindre end normalt.
Det fører til, at man ikke får så meget ud af søvnen, som man ellers normalt ville, og det kan være med til at give hovedpine, koncentrationsbesvær og manglende energi. Det lyder også relativt bekendt for nogle.
Tømmermænd kan også forebygges – i hvert fald lidt
Selvom tømmermænd er svære helt at undgå, så kan man gøre noget for at mindske skaderne dagen derpå. Den helt sikre løsning er selvfølgelig at skære lidt ned på indtaget af alkohol – det giver lidt sig selv, når det nu er alkoholen, der ringer efter tømmermændene.
Men med de mulige årsager in mente kan man måske komme nogle af symptomerne i forkøbet, så de rammer mindre voldsomt.
Den dårlige søvn er svær at gøre noget ved, med mindre man skærer ned på alkoholindtaget. Alligevel kan man gøre betingelserne for sin søvn så gode som mulige.
Det betyder blandt andet, at soveværelset er køligt, når man lægger sig til at sove, og at der er lukket af for lys, som kan forstyrre søvnen. Man sover bedre, når det er mørkt (chokerende, ikke?) og kroppen vil gerne sænke temperaturen lidt, når den sover. Derfor skal der ikke være for varmt.
Dehydrering bekæmpes selvsagt med hydrering – altså at få noget væske indenbords. Og det er altså ikke alkohol, der er tale om her. Drik rigeligt med vand i løbet af aftenen og natten, og måske også et glas, når du er kommet hjem.
Så har du i hvert fald gjort lidt for at have det bedre, når du vågner.