3 Tips til den gode flytning

 

her er inspiration til en problemfri flytning

Når beslutningen om at flytte er taget, ligger der altid en god grund bag – det kan være, at man skal i gang på et nyt job eller studie i en anden by, eller måske er det en familieforøgelse, der fordrer en flytning til noget større. Uanset hvad, der ligger bag, og om det er en positiv eller vemodig situation, er det altid lidt svært at flytte – for der er bare så meget at huske på undervejs. Vi har derfor samlet 3 gode tips til en god flytning, som måske kan gøre det hele lidt nemmere.

1 – forbered dig i god tid, hvis det er muligt

Nogle gange kommer en flytning pludselig ind fra højre. Men for det meste, er det nogle forandringer, der er gået forud for beslutningen, som har været længe undervejs, og så har man mindst et par måneder til at forberede sig.

Hvis man har tid til at forberede sig, bør man gøre det. Ofte er det helt uundgåeligt, især hvis flytningen sker fra en lejebolig til en ejerbolig, for så har man jo været i gennem en længerevarende købsproces forinden, hvoraf en del af de nødvendige forberedelser finder sted.

Forberedelsen indebærer at undersøge det område, man flytter til – kig på institutionspladser, offentlige transportmuligheder og indkøbssteder forinden. Besøg din nye bolig, hvis det er muligt, og få fat i mål værelserne og køkkenet, så du på forhånd ved, hvor tingene kan stå. Især i forhold til køkkenet er det ærgerligt at rykke ind med sit køleskab, for så at opdage, at det ikke passer ind på dens plads, fx hvis det er for højt.

Skal du flytte ud af en lejebolig, skal du også i god tid overveje, om der er ting, der skal fikses, inden du flytter. Du håber jo garanteret på at få en stor del af dit indskud tilbage, ikke sandt? Det kræver, at du ser din lejlighed med nye øjne, og får øje på de ting, der er gået i stykker gennem årene. Få det fikset!

2 – Lej eventuelt et depotrum

lej et box depot

Hvis du flytter fra en lejebolig, og du har fået øje på nogle ting, der skal ordnes, inden du flytter, så har du måske brug for et depotrum. Det kan nemlig gøre det muligt for dig at tømme et værelse eller begynde at pakke de ting ned, som du ikke bruger så ofte alligevel. Jo mere, du kan få tømt ud i god tid, desto mere velorganiseret kommer den flytning til at blive.

Ved at tømme ud på forhånd opnår du to ting:

  1. Du får god tid til at pakke, så dine flyttekasser bærer ikke præg af, at alting er kastet deri i sidste øjeblik, fordi du undervurderede, hvor lang tid det faktisk tager at komme godt i gennem en flytning. Hvis du skal være ude af din gamle lejlighed stort set samtidig med, at du flytter ind i noget nyt, er det uundgåeligt at pakke i god tid.
  2. Du kan komme til at male eller sætte i stand, hvor det er nødvendigt – hvis du får pakket ting som bøger og gamle brætspil i kasser i god tid, kan du begynde at få luft i din lejlighed. Dermed får du også mulighed for at begynde at male i et rum eller noget andet nødvendigt.

Et depotrum er ikke nogen særligt dyr løsning, når det bare er for en enkelt eller to måneder – til gengæld får du meget bedre mulighed for at flytte i god ro og orden, når du ikke skal haste dig i gennem, og i sidste ende får du måske også en større del af dit indskud tilbage.

3 – Få fat i venner og familie i god tid

Du har sikkert fortalt dine venner og familie, at du skal flytte, da du fandt ud af det. Men det betyder ikke, at de har forstået, at det betyder, at de skal sætte weekenden af til at flytte sammen med dig. Det kan være en kæmpe lettelse at få hjælp til slæberiet – selv hvis man er et par, der gør det sammen, for det er bare hårdt arbejde!

Giv venner og familier en reel invitation til at komme og flytte sammen med dig – så risikerer du ikke, at de pludselig har lagt planer, fordi de ikke havde skrevet nogen aftale med dig ned. Byd på en pizza eller noget andet mad i samme forbindelse – det er godt givet ud, for det er næsten ikke muligt at flytte uden hjælp.