3 grunde til at ægteskabet ender i en skilsmisse

 

3 grunde til skilsmisser

Den første tid er fantastisk. Man kan ikke holde fingrene fra hinanden, man kan ikke få den anden ud af sine tanker, og man bliver helt blød indeni, hver gang man ser vedkommende.

Man bliver gift, måske får man børn, og tiden går. Der sker en masse ting i ens liv, og på en eller anden måde, har forholdet ændret sig. Måske har det ændret sig til noget, man ikke kan se sig selv være en del af, og ægteskabet må ophøre.

Næsten hvert andet ægteskab herhjemme ender med en skilsmisse, og det er som regel aldrig en god oplevelse.

For børnene især kan det være en voldsom tid og oplevelse, at ens forældre bliver skilt, og det kan sætte store mærker i børnene, som kan mærkes i årevis efter og langt ind i voksenlivet. Derfor er det en god ide at være opmærksom på faresignalerne, så man kan tage problemerne i opløbet.

Man mister blikket for hinanden

Især når der er tale om ægtepar, der får børn, er der en reel risiko for, at man mister den gode kontakt med hinanden. Mister man den gode kontakt og den gode kommunikation, løber man let ind i situationer, som kan drive en kile mellem hinanden.

Får man ikke sat ord på den der ting, hun gør, som driver en til vanvid, bliver hun jo bare ved med at gøre det. Det gør hun, fordi hun ikke ved, at det driver dig til vanvid.

Om det er at have fjernsynet kørende i soveværelset, selvom du gerne vil sove, eller om du er træt af at smøre madpakker hver dag, skal det siges højt.

Måske kan der gøres noget ved det. Sandsynligvis er der en rigtig god grund til det, som du bare ikke selv har tænkt over. Uanset grunden er det vigtigt at få snakket med hinanden, så man får talt om sine behov – både de lavpraktiske og de følelsesmæssige.

Man vokser hver sin vej

Skilsmisser

Det er ikke længe siden, Videnskab.dk kunne fortælle, at vi ændrer vores personlighed hele livet igennem. Indbygget i det ligger også, at vi ændrer os i en bestemt retning, og som regel udvikler man sig i samme retning.

Det kan dog også være, at man simpelthen vokser fra hinanden.

Den person, man forelskede sig i dengang, er måske reelt en anden person nu, og det kan sagtens gælde den anden vej også. Her kan det være svært at finde den gode måde at opretholde et parforhold på, fordi man simpelthen ikke passer så godt sammen, som man gjorde en gang.

Her handler det måske i højere grad om at komme godt videre fra ægteskabet, end det handler om at redde noget, som ikke kan reddes.

Forskellige forventninger på flere plan

Når man finder sammen, kan der være mange ting, hvor man er enige, og der er selvfølgelig også punkter, hvor man er uenige. Hvor man er enige og uenige er forskelligt, men det er en god ide at få afklaret, hvordan man står på de store linjer.

Hvordan griber man børneopdragelse an, hvordan skal balancen være mellem hjem og arbejde være og lignende spørgsmål skal helst afklares.

Er man ikke enig om disse ting, risikerer man, at uenighederne om disse vigtige emner ender med at blive afgørende for ægteskabets holdbarhed.

Husk at få hjælp ved en skilsmisse

En rundspørge fra sidste år viste, at næsten halvdelen af de adspurgte, der var blevet skilt inden for de seneste 10 år, ikke havde gjort noget for at forhindre en skilsmisse.

En del af problemstillingerne kan afhjælpes ved at få hjælp og rådgivning, inden problemerne bliver uløselige.

Også efter skilsmissen har især mænd en tendens til ikke at få hjælp fra en advokat, selvom det kan hjælpe mange. Mange mænd tror nemlig, at en advokatregning er dyr efter en skilsmisse, men mange faktorer spiller ind, og ofte når sagerne ikke op i en varighed, der gør regningen uoverstigelig.

Leder man efter en skilsmisseadvokat, kan man med fordel lede efter en advokat, der har erfaring med familieret, ligesom denne advokat i Favrskov.

På den måde kan man ud over selve skilsmissen også få råd og rådgivning i forhold til ting som forældremyndighed og lignende.