Skægpleje: Sådan får du et flot og velplejet skæg

 

maend-med-skaeg

Mange mænd vælger at lade deres skæg gro, og det er da også blevet mere og mere populært for mænd at lade skægget stå igennem de senere år. For nogle mænd er skægget med til at gøre en forskel for deres udseende, mens det for andre i højere grad handler om, at det er lettere bare at lade skægget gro fremfor at skulle finde barbermaskinen frem hver morgen.

Men selvom du vælger at lade skægget gro, betyder det ikke, at du ikke skal holde det ved lige. Skæg har nemlig brug for både trimning og pleje, hvis du gerne vil se velsoigneret og ordentlig ud. Et flot skæg kan da også gøre en stor forskel for dit udseende. Det kræver dog bare, at du ved, hvordan du skal pleje dit skæg, så du ikke ser usoigneret ud eller kommer til at ligne en hulemand. Det giver vi dig gode råd til herunder.

Guide til den optimale skægpleje

Det kan tage tid at anlægge et flot og lækkert skæg. Hvis du ikke allerede har ladet skægget gro ud, er det derfor også vigtigt, at du væbner dig selv med tålmodighed. Allerede mens skægget så småt er i gang med at gro ud, skal du i gang med at pleje det. Det øger chancerne for at få et flot og sundt skæg.

Har du allerede groet dit skæg ud, men trænger det til en ordentlig omgang pleje, er det bare med at komme i gang, så du kan få det flotte og velplejede skæg du drømmer om.

Sørg for at holde skægget rent

Ligesom din krop og dit hår har dit skæg også indimellem brug for at blive vasket. Når dit skæg er rent, kan det nemlig i højere grad holde sig flot, lækkert og velplejet. Du bør derfor vaske dit skæg med en speciel skægshampoo, som er egnet til skægvask. Det er vigtigt, at du ikke bruger din almindelige shampoo eller showergel, da det kan udtørre og irritere skægget og den sensitive hud i ansigtet. Sørg derfor for at bruge en shampoo specielt til skæg 1-2 gange om ugen, som kan vaske skægget i dybden uden at udtørre huden.

Når skægget er vasket, kan det være en god idé at bruge en skægbalsam, som kan give næring, beskyttelse og fugt til skægget. Med en skægbalsam bliver hårstråene fugtet, plejet og blødgjort, så de ikke er så stive i det. Brug en skægbalsam efter du har vasket med en skægshampoo og lad den sidde et par minutter inden du vasker det ud. Så er du allerede godt på vej til et mere velplejet skæg.

skaegpleje

Brug en plejende skægolie

Et skæg, der er tørt og skællende ser ikke særlig godt ud. For at holde dit skæg sundt og velplejet er det derfor en god idé at bruge en skægolie, som kan holde dit skæg hydreret, fugtet og blødt. En skægolie kan desuden nå helt ned i huden, hvor den kan trænge ind og pleje og give næring. En skægolie forhindrer samtidig huden i at blive irriteret og begynde at skælle og klø.

Hos Ecooking kan du finde en lækker skægolie, som hjælper med at vedligeholde et sundt skæg, og som virker blødgørende, plejende og fugtende på huden. For et velplejet skæg skal du bruge 1-2 dråber skægolie og massere den ind i skægget og huden. Dette bør du gøre hver dag, hvis du vil undgå et kløende og irriteret skæg. Skægolien fra Ecooking er desuden en multifunktionel olie, hvilket gør, at den også fint kan bruges til andre ting som for eksempel barbering, hvis du på et tidspunkt beslutter dig for at skægget skal væk.

Hold skægget ved lige med børstning og trimning

Har du overvejet at børste dit skæg? Hvis ikke, så bør du nok komme på andre tanker. Børstning af skægget er nemlig rigtig godt til at få et flottere og sundere skæg. Udover at rede skæghårene hjælper børstning af skægget med at fordele de naturlige olier i skægget, så det bliver mere blødt og lækkert.

For at dit skæg kan blive ved med at se skarpt og lækkert ud, er det desuden en god idé at hive trimmeren frem jævnligt. Ved at trimme skægget undgår du, at dit skæg ser ukontrolleret ud, og at der er små skæghår der stritter i alle mulige retninger. En trimning hjælper dig altså med at holde skægget ved lige, så du ser mere velsoigneret og velplejet ud.