Kom de dårlige vaner til livs med hypnoterapi
Vi har nok alle sammen nogle dårlige vaner. Nogen ryger, nogen drikker for meget kaffe, nogen spiser for meget slik og junkfood, nogen bruger flittigt snooze-knappen hver dag, og jeg kunne blive ved. Måske har du selv én af disse dårlige vaner? Måske har du helt andre dårlige vaner.
Det er nok de færreste, der kan sige, at de slet ikke har nogen dårlige vaner, og fælles for alle os med dårlige vaner er, at vi har svært ved at slippe dem igen. Det er jo netop derfor det hedder en vane. Det er noget, vi er vant til at gøre. Det er oftest noget, som vi selv har gjort til en vane, så hvordan kommer vi af med disse dårlige vaner igen?
Hypnoterapi er for mange noget hokus pokus, men undersøgelser viser faktisk, at hypnose og hypnoterapi kan bruges til at ændre vores vaner og vores tankegange. Inden vi kan forstå, hvordan vi kan bruge hypnoterapi til at slippe af med vores dårlige vaner, skal vi først forstå, hvad det egentlig er.
Hvad er hypnoterapi – og hvordan virker det?
Hypnoterapi er, som navnet antyder, en terapiform, der foregår under hypnose. Hypnose bruges som behandlingsform, når man ønsker at ændre nogle processer. Gennem hypnosen kan man nemlig komme til at arbejde med underbevidstheden, og på den måde kan bestemte tankemønstre ændres.
I arbejdet med underbevidstheden vil ens hukommelse forbedres, så ting og oplevelser, der ellers var glemt, bliver bragt op i bevidstheden. Under hypnosen lukker man desuden af for andre sansepåvirkninger, så man kun er fokuseret på det, hypnoterapeuten siger.
I hypnoterapien bringes man under hypnose. Det gør man gennem det, der hedder induktion, som er det, der bringer dig i den hypnotiserede tilstand. Hypnosen er altså kun den tilstand, man kommer i, mens det er selve terapiarbejdet, der bidrager til de ønskede ændringer.
Hvad kan du bruge hypnoterapi til?
Hypnoterapi er altså en behandlingsform, hvor man arbejder på at flytte en person fra ét sted til et andet rent mentalt. Derfor har hypnoterapi også vist sig at være en effektiv behandlingsform til at komme eksempelvis de dårlige vaner til livs.
Mange bruger hypnoterapi til at stoppe med at ryge, men hypnoterapi kan også bruges til at behandle stresssymptomer, øge en persons selvværd eller måske endda behandle nogle af de fobier, som man måske har.
Har man angst kan hypnoterapi også være effektivt – uanset som det er præstationsangst, eksamensangst, socialangst eller andre typer angst. På samme måde kan fobier også komme under behandling gennem hypnoterapisessioner.
Kan alle hypnotiseres?
Du har sikkert hørt, at nogen mener, at de ikke kan blive hypnotiseret. Denne opfattelse er typisk baseret på oplevelser med scenehypnose, hvor deltagerne hurtigt bringes i hypnosetilstanden gennem det, der kaldes lyninduktion.
Faktum er dog, at alle normale mennesker kan hypnotiseres. Det eneste, det kræver, er, at man selv har viljen til det, og at man selvfølgelig har tillid til hypnotisøren. Når man kommer i hypnosetilstanden er det hypnotisøren, der guider dig, og derfor er det altafgørende, at du har tillid til hypnotisøren.