Du bliver ikke mindre mand af disse tre ferietips

 

Mand-på-ferieMænd kan holde til det meste, og der skal meget til at slå mænd ud af kurs – måske med mindre man spørger deres bedre halvdele. Små bump på vejen skal ikke stoppe en mand fra at have en god ferie, så må man indrette sig efter forholdene.

Og mens det på sin vis kan være rigtigt, så er der nu stadig ingen grund til at lade tropeferien passere, mens man sidder på toilettet døgnet rundt, fordi man som rigtig mand ikke tænkte over hygiejnen, eller fordi man er taget på cykelferie uden at få de to-hjulede med.

Der går ikke skår af dig, fordi du tager dine forholdsregler for at få en god ferie.

Derfor har vi samlet tre simple tips, der vil gøre din ferie meget bedre – og du kan altid sende den til din ven, Helge, der altid formår at gøre familieferien til et kaos!

Bakterier – pas nu på med dem, når du er udenlands!

Dette tip er hovedsageligt til dem, der skal lidt længere væk end bare et smut til Malmö eller Hamborg. Der er bare lande, hvor kulturen omkring hygiejne er anderledes end herhjemme, og det betyder en fare for, at man kan blive syg. På en ret så ubehagelig måde.

Overvej eksempelvis, om det er bedre at drikke vand fra flasker end fra hanen, der hvor rejsemålet går hen, for Danmark er velsignet med drikkevand af høj kvalitet i hanerne. Sådan er det ikke alle steder.

Tag håndsprit med på turen, så det altid er muligt at få rene hænder. Husk, hvis du skal flyve, at væsker ikke må være i beholdere, der kan rumme mere end 100 ml, og at væsker skal være i de rigtige, genlukkelige poser.

Tænk over, hvordan maden er tilberedt. En madbod på gaden i New Delhi eller Jakarta har sandsynligvis ikke samme muligheder for at holde hygiejnestandarden på allerhøjeste niveau.

Find din indre spejder frem og forbered dig

Planlægning-af-ferieJa, den er god nok. Og igen passer dette bedst på dem, der ikke lige kan køre hjem og hente noget, de har glemt. Det er faktisk en ret god ide at forberede sig på den kommende tur, fordi hvis du løber ind i problemer, er det så ikke bedre, du kan løse dem før ferien, end når du er landet efter 4 timer i et fly?

Tænk over turen til ferien, for når ungerne begynder at blive rastløse, sultne eller tørstige, er det godt at være forberedt. Det er selvfølgelig let nok at parkere de små på bagsædet med hver sin iPad, men tænk over en backupplan. Og sørg for at få tænkt på noget mad og drikke, hvis turen er lang.

Har du husket det hele? Lav en liste over det der skal med på ferien – i god tid! Få pakket så meget som muligt i de rigtige tasker og kufferter – i god tid! Få tjekket vejrudsigter for rejsen – i god tid!

Og måske skal du også sluge din stolthed og spørge den bedre halvdel om hjælp. Gør det for en sikkerheds skyld.

Vær opmærksom på svindlere i alle afskygninger

Hvor der er turister, er der svindlere der vil franarre dem penge og værdier. Det er Newtons 17. lov eller noget i den stil – det ligger i hvert fald fast. Derfor vil der også være svindlere og uhæderlige typer, hvor du skal holde ferie.

Det gode er, at når du nu har læst denne artikel, så er du klar over det. Så kan du lidt bedre være på vagt over for de mange svindelnumre. Og der er virkelig mange!

Taxachaufføren, der tager dine penge med et smil og bytter dem ud med falske, når du kigger væk – selvfølgelig for at anklage dig for at ville snyde ham? Det har vi set.

Den pågående guide, der hjertens gerne hjælper med det ene og det andet – også ting du ikke har bedt om – for så at kræve penge af dig? Det har vi set.

De der løber forbi bordet, hvor du sidder og spiser og snupper din telefon eller pung, fordi den ligger lidt for langt væk? Det har vi set.

Der findes alskens forskellige tricks og svindelnumre, og det er bare ikke særlig rart at holde ferie, mens man mister sin pung og feriepenge på anden dag. Lav eventuelt lidt research på nettet, om der er nogen svindelnumre, der er ekstra mange af i øjeblikket, der hvor du skal hen.

Bonus tip – nyd ferien!

FerieafslapningDer kommer lige en lille ekstra bid, for selvfølgelig skal du da også nyde din ferie! Det er jo det, ferie handler om – at dyppe fødderne i poolen, at kigge ud over alpelandskabet eller hvad du ellers gerne vil lave i din ferie.

Husk at få slappet af og ladet op, så du kommer til hægterne igen efter et hårdt slid derhjemme på arbejdet. Du har fortjent det!