Tena er ikke kun for kvinder – mænd har også godt af bækkenbundstræning

 

Inkontinens

Når man hører ordet bækkenbundstræning, vil manges tanker nok glide hen på mennesker af det kvindelige køn. Det er noget, der mange gange hører sammen med graviditet og barnefødsel, så det er måske ikke så mærkeligt, at man tænker på kvinder, når man hører ordet bækkenbundstræning.

Der er bare det lille aber dabei, at mænd også kan have god grund til at træne bækkenbunden. Der er en væsentlig del af den mandlige befolkning, der lider af inkontinens i en eller anden grad, og noget af det kan bekæmpes med bækkenbundstræning.

Læs videre, for det kan også hjælpe på sex! Forhåbentlig fangede vi din opmærksomhed, inden du slår det hen, fordi du er en rigtig machomand, og du er ikke inkontinent. Men bedre sex er et argument, flere mænd kan forstå.

Det er den vurdering, som en fagmand giver i artiklen fra Politiken her. Der er også 4 gode øvelser, som er værd at bruge lidt tid på.

Tena er indlæg – både til mænd og kvinder

Hvis man lider af inkontinens, kan det være værd at overveje at bruge en eller anden form for indlæg. Det kan nemlig fjerne en del af bekymringerne, man kan gå rundt med, når det kan være en udfordring at holde på vandet. Man kan få mere ro på ved at vide, at hvis uheldet er ude, vil det ikke blive bemærket, og det vil ikke føles så ubehageligt.

Derfor er Tena-indlæggene ikke kun til kvinder. Det giver sig selv, at når mænd også kan lide af inkontinens, så kan de også være interesserede i indlæg af den ene eller den anden version. Tena laver ikke kun bind til kvinders menstruation, de laver nemlig også forskellige indlæg til inkontinens.

Indlæggene er af forskellige størrelse og virkning, så de kan hjælpe ved forskellige grader af inkontinens, og det giver en vis ro i hovedet.

Sammen med øvelserne fra artiklen i Politiken kan man sagtens nå et punkt, hvor inkontinens bliver noget, der bliver en bi-ting, som ikke fylder lige så meget i hverdagen.

Det er okay at snakke om det

Tabu

Inkontinens er en af de lidelser, som mange har svært ved at snakke om. Det er omgærdet af en masse skam, der egentlig ikke burde være der, for det er bare en sygdom. Man kan ikke gøre for, at man er blevet ramt af inkontinens, så det burde ikke være skamfuldt at snakke om.

Mange af de sygdomme, som på den ene eller den anden måde har en sammenhæng med vores intime områder, er svære at snakke om.

Det er trods alt stadig de færreste mænd, der vil gå raskt ned på apoteket og sige, at de skal bruge nogle Tena-indlæg mod inkontinens, og hvor er de ellers henne på hylderne. Sådan burde det ikke være, fordi det er helt naturligt at have forskellige lidelser – herunder inkontinens.

Derfor skal man ikke være bange for at snakke om det, hvis man er ramt. Det bør ikke være et tabu eller et emne, som er forbundet med skam, det burde bare være noget, vi alle kan snakke om.